На Чортківщині розпочалася акція проти продажу землі

10:09, 11 лис. 2019
 
На Чортківщині розпочалася акція проти продажу землі

UPD: акція завершилася об 11-й годині. Тривала півтори години.

У ці хвилини в Чортківському районі на дорозі М19, біля Горішньої Вигнанки, розпочалася акція проти продажу сільськогосподарської землі в Україні.

Про це розповів "Новинам" Тернопільської філії Суспільного голова Горішньовигнанської сільської ради Борис Гевко. За його словами, учасники акції вимагатимуть відкликати обидва законопроєкти про продаж землі (№2178, №2178 пункт 10). Організовує акцію Громадська Спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Участь у ній беруть аграрії та пайовики Гусятинського, Заліщицького та Чортківського районів, повідомила співорганізаторка акції Марія Горбаль.

За словами заступника начальника Чортківської поліції Миколи Гикавого, аварій і порушень правил дорожнього руху під час акції не було. Також він розповів нашим кореспондентам, що ділянку дороги, де була акція, можна було об’їхати через село Колиндяни Чортківського району. Там від ранку стояв попереджувальний знак.



Участь в акції беруть понад 300 людей. Про це "Новинам" Тернопільської філії Суспільного розповів заступник начальника Чортківської поліції Микола Гикавий.

Люди перекрили дорогу. Ходять пішохідним переходом. Швидкі та пожежні автівки мітингувальники пропускають.

Такі ж акції сьогодні провели в 13-ти областях України, повідомила співорганізаторка акції Марія Горбаль.