20 книжок шрифтом Брайля представили у бібліотеці №8 в Тернополі

15:55, 26 вер. 2019
 
20 книжок шрифтом Брайля представили у бібліотеці №8 в Тернополі

20 книжок шрифтом Брайля для  незрячих читачів репрезентували у Тернопільській бібліотеці для дорослих №8. Їх розташували їх на окремому стелажі «Читання на дотик».

За словами завідувачки бібліотеки Ганни Заставецької, це єдина книгозбірня бібліотечної системи Тернополя, у фондах якої є книжки для людей з вадами зору.

Забезпечення книгозбірні книжками для незрячих - благодійна частина Громадського проєкту « Можливості- обмежені, здібності –безмежні».

Бюджет  проекту « Можливості- обмежені, здібності -безмежні» 197 тисяч гривень. Реалізовували його Тернопільська бібліотека - філія №4 для дітей та бібліотека для дорослих №8. Розповіла завідувачка тернопільської дитячої бібліотеки №4 Ольга Кононенко. Він має сприяти соціальній інклюзії людей з особливими потребами.

Проєкт «Громадський бюджет» започаткували у 2016 році. Щороку на конкурс подають 18-19 проєктів.  На фінансування щороку виділяють один відсоток від бюджету розвитку міста Тернополя.

На «Громадський бюджет-2020» заплановано виділити 14 мільйонів 99 тисяч гривень.

Реалізувати власну ідею за рахунок бюджетних коштів мають право жителі обласного центру. Для цього потрібно зареєструватися та під час голосування набрати найбільшу кількість голосів підтримки. Повідомила "Новинам" Тернопільської філії Суспільного керівниця прес-служби Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.