В Українському домі "Перемога" розпочалися громадські слухання

12:08, 10 вер. 2019
 
В Українському домі

Зараз в Українському домі "Перемога" розпочалися громадські слухання. Обговорюють містобудівне планування на місці 230 дачних земельних ділянок між вулицями Київською-Тарнавського в Тернополі. Повідомила "Новинам" Тернопільської філії Суспільного секретар правління товариства Любов Кійко.

Архітектор міської ради Василь Бесага показує план парку площею 10 гектарів та 2 багатоповерхових житлових будинків на площі 6 гектарів, які мали б збудувати на цій території.

155 учасників слухань обговорюють можливість компенсації власникам дачних ділянок.

19 серпня Господарський суд області задовольнив позов представників садівничого товариства «Ювілейний» і прийняв рішення не демонтовувати дачні споруди між вулицями Київською-Тарнавського.

Повідомила  секретар правління товариства Любов Кійко. За її словами, останні рішення міськради суддя Іван Шумський призупинив на термін судових розглядів.

15 серпня в Господарському суді відбулося перше підготовче засідання щодо 230 дачних ділянок у Тернополі, що між вулицями Київською-Тарнавського, які садоводи мали звільнити до 9 вересня. Рішення про звільнення ділянок прийняли 30 липня на виконкомі міськради.

На території садівничого товариство мали засадити парк та побудувати будинки,- повідомила керівниця прес-служби Тернопільської міськради Мар’яна Зварич.

Садоводам мали виділити землю в селі Малашівці Зборівського району. Секретар правління садівничого товариства робітників і службовців Тернопільського відділення Львівської залізниці «Ювілейне» Любов Кійко повідомила, що у 1967 році райвиконком виділив 24 гектари землі для користування залізничникам