Бережанець Ростислав Бортник організував у Відні мітинг #JusticeMH17

19:13, 17 лип. 2019
 
Бережанець Ростислав Бортник організував у Відні мітинг #JusticeMH17

Уродженець Бережан Ростислав Бортник організував сьогодні у Відні мітинг #JusticeMH17. Чоловік змайстрував 2-х метровий паперовий літак та залишив його під офісом ОБСЄ. Як він повідомив "Новинам" UA:Тернопіль, літак символізує збитий МН17.

За словами Володимира Когутяка, організатори акцій #JusticeMH17 звертаються з листами до членів Європарламенту, з проханням ввести санкції проти російських компаній, які розробили ракетно-зенітний комплекс, з якого підбили літак. Рейс МН17 компанії «Малайзія Ейрлайнс» збили 17-го липня 2014-го року поблизу міста Торез Донецької області з зенітного ракетного комплексу «Бук» російського виробництва. 
Пасажирський літак летів з Амстердаму до Куала-ЛУмпура. На борту були громадяни 10 країн, зокрема, Нідерландів, Малайзії, Австралії. Усього - 283 пасажири та 15 членів екіпажу. З майже трьох сотень людей на борту 80 - діти, троє з яких були немовлятами. 19 липня цього року МІжнародна слідча група назвала імена перших чотирьох осіб підозрюваних у причетності до збиття літака. Це - росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець - Леонід Харченко. Усі вони - у день падіння літака були на сході України. Усі вони - члени незаконного збройного формування "ДНР".