Операторка UA: ТЕРНОПІЛЬ провела для колег майстер-клас із розпису писанок

Операторка UA: ТЕРНОПІЛЬ провела для колег майстер-клас із розпису писанок

20 кві. 2021

Марта Журавель, яка працює операторкою на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ, провела майстер-клас з писанкарства для колег. Марта поділилася у колективі,  що  вдома робила писанки. Виявилося, що ніхто співробітників такого робити не вмів. Так і виникла ідея провести майстер-клас з писанкарства. За 2 години кожен намалював по 2-3 писанки, зрозумівши всю техніку виконання. 

«Для нас це ще й вийшло чудовою вправою тімбілдінгу. Всі залишилися дуже задоволеними, – каже Марта Журавель, – Я підрахувала, що цього року вже 15-й рік, як я малюю писанки перед Великоднем. У нас з сестрою це щорічна традиція. Колись, у років 8, ми вперше пішли на «курси» писанкарства при нашій церкві. З того часу, що б не було, наскільки б зайняті ми не були, але написати по 2-3 писанки до великоднього кошика це «must-have». Особливо я люблю займатися цією сакральною справою, передивляючись відео на християнську тематику.  Тоді дуже проникаюся сенсом Великодня і відчуваю надзвичайну радість від цього свята»

«Пригадую, що у дитинстві я з нетерпінням чекала Пасхи. Це свято з особливою атмосферою. Напередодні я любила спостерігати, як моя бабуся Маруся робить крашанки: занурює яйця у відвар з цибулевого лушпиння і витягає з нього уже рум’яні яєчка. Тож ще маленькою, я теж хотіла спробувати прикрасити яйця до Великодня і розфарбовувала їй фломастерами. Але якось досі не було нагоди зробити справжні крашанки – воском і фарбами. Тому, коли Марта запропонувала провести майстер-клас – я, звичайно, зраділа.. Для мене, це не тільки чудова великодня традиція, а й приємне заняття, під час якого заряджаєшся позитивом і духовно відпочиваєш. А ще – цікаво це робити колективно. Ми з колегами і водночас друзями, поглядали на писанки один одного, щоб побачити, що у кого виходить. Якщо наступного року знову організуємо такий майстер-клас – обов’язково до нього долучуся», розповіла учасниця майстер-класу та діджитал-фахівчиня  Ірина Терлюк.

«Цікаво було розписувати писанки у колективі. Цей процес об’єднує всіх. Ніколи не знаєш, який буде кінцевий результат. У кожного учасника вийшов свій індивідуальний розпис. Після майстер-класу відчувається вже атмосфера Великодня», додав фахівець діджиталу  Богдан Боденчук.

Ілона Баліцька, діджитал-фахівчина, також розповіла, що для неї це чудова можливість спробувати щось нове, створити собі святковий настрій і приємно провести час у колі співробітників.

UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура), а також регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ  можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Трнопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.