До Дня Незалежності на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ  покажуть міжрегіональний спецпроєкт #ВІЛЬНІ

До Дня Незалежності на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ покажуть міжрегіональний спецпроєкт #ВІЛЬНІ

17 сер. 2020

24 серпня UA: ТЕРНОПІЛЬ і всі регіональні філії Суспільного транслюватимуть спецпроєкт #ВІЛЬНІ. Це серія з десяти розповідей про людей, які прагнуть бути реалізованими у своїй країні, вільними і незалежними. 

Готувала спецпроєкт команда Волинської філії. До роботи також долучились UA: ТЕРНОПІЛЬ, UA: БУКОВИНА,  UA: ЧЕРКАСИUA: ДОНБАСUA: ПОДІЛЛЯUA: ЖИТОМИРUA: ХЕРСОНUA: РІВНЕUA: МИКОЛАЇВ.

«Ми разом з іншими філіями зібрали історії з усієї країни. Запевняю, ці п’ятдесят секунд кожної кожної розповіді розбуркають різні емоції глядачів. Усі історії справді круті й унікальні. Історії про успіх, біль, дискримінацію і перемогу. Проте ці люди не зневірилися й знайшли свободу та легкість у країні, де стикалися з глузуванням, утисками, проблемами й стереотипами. Тому вільним бути можна, і ці люди з різних куточків країни підтвердження», — розповів лінійний продюсер UA: ВОЛИНЬ Влад Зінкевич.

Героями волинських телерозповідей стала ЛГБТ пара, яка поділилась своїми думками про те, чи справді у вільній країні можна вільно любити і художниця Марічка Островська, відома своїми роботами з еротичними сюжетами, зокрема серією розмальовок #БЕЗГРІШНІ.

«Ми з колегами вирішили запросити до участі у спецпроєкті тернопільський гурт «Фіра», адже вони ті, хто асоціюються зі свободою, творчістю, вільною думкою та постійним експериментами. Музиканти долучалися до соціальних проєктів, підтримували своєю музикою українських військових, постійно експериментують з українською піснею, надають їй сучасного звучання. Фронтмен гурту Сергій Степанів розповів, що вони не йдуть на компроміси і за жодних обставин не виконують пісні російською, цих принципів дотримувалися ще до 2014 року», — розповідає про участь Тернопільської філії Суспільного продюсерка Зоряна Биндас.

Суспільне Поділля розповіло історію Валентина Соколовського, який живе з діагнозом  ДЦП. Завдяки своїй цілеспрямованості, хлопець став успішним у навчанні і завжди досягає мети.

 «Це історія про людину, яка вільна від умовностей. Про того, хто вільний створити себе долаючи  об’єктивні перешкоди. Хлопець з такою силою волі і вимогливістю до себе прагне, щоб наша держава була розвиненою. Такі проєкти — це неймовірна мотивація, адже історії людей, які попри все йдуть до своєї мети», — прокоментувала продюсерка UA: ПОДІЛЛЯ Любов Тімкова.

Читайте також: Історії про талановиту молодь — в ефірі регіональних філій Суспільного

UA: ЧЕРКАСИ підготували відеоісторію про тату-майстра Олену Ноздратенко. Дівчина навчалась в Черкаському державному технологічному університеті,  три роки жила у Сполучених Штатах. Згодом вирішила повернутись в Україну і тут займатись улюбленою справою, розвивати її. У Черкасах Олена зустріла своє кохання, хлопець — майстер з пірсингу. Обоє мають яскравий зовнішній вигляд, виділяються з натовпу. Дівчина щаслива, що може бути вільною у вільній країні.

«Нашою мотивацією до участі в проєкті було бажання розповісти історії таких собі білих ворон, їхні ідеї свого часу не знаходили підтримки. Однак вони не побоялися йти за своєю мрією, — коменує продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Героями роликів стали абсолютно різні люди, які самореалізуються в різних сферах. Об’єднує їх те, що вони — українці, усвідомлюють це й цінують можливість вчитися, розвиватися, працювати й втілювати в життя ідеї в себе вдома, в Україні».

Суспільний мовник Житомирщини у проєкті #ВІЛЬНІ розповість про Костянтина Мілька. Чоловік впевнений, що в своїй країні може займатися будь-якою справою, головне робити це професійно та якісно. Працювати почав з восьмого класу. Опанував три професії: актор лялькового театру, тренер з бодібілдингу і кондитер. Тривалий час був стриптизером. Вважає, що непрестижних професій не існує. Його гасло: якщо хтось зміг це зробити, то і я зроблю!

Команда Суспільного Рівненщини розкаже про ентузіаста зі збереження культурної та історичної спадщини Юрія Ойцюся, який досліджує прадавню історію Рівненщини. Завдяки Юрію та його друзям своєрідною родзинкою у Рівному став музей під відкритим небом «Городище Оствиця». Юрій творить та надихає на вивчення історії рідного краю. Він відкриває нові туристичні маршрути та залучає рівнян до активного відпочинку.

 

Історії від регіональних філій Суспільного покажуть у «Ранку на Суспільному». Дивіться ранкове шоу щобудня з 6:30 до 9:00 на регіональних телеканалах Суспільного, а найцікавіші розмови й рубрики — на ютуб-каналі.