Відбувся Інфодень Українського культурного фонду у Тернополі

Відбувся Інфодень Українського культурного фонду у Тернополі

4 гру. 2019

3 грудня Український культурний фонд та Креативна Європа в Україні провели Інформаційний день у Тернополі. Представники громадського сектору, ЗМІ, бізнесу, державних та комунальних установ, що працюють у секторі культури, прийшли дізнатися про можливості, які відкриває УКФ. Говорили про те, які програми підтримуються, як отримати фінансування від донора та як написати успішну грантову заявку.

Кореспондентка UA: ТЕРНОПІЛЬ Анжела Шова побувала на Інфодні та розповіла про це: «Дізналася як оформляти заявку, як правильно подати свою ідею, щоб її підтримали. Відбір конкурсних програм відбувається у десяти напрямках. Це дає змогу якомога більшій кількості людей заявити про свої ідеї, достойно їх презентувати. Досить зручними і простими є вимоги до форми подачі заявок. Така «неакадемічність» приваблює не тільки професійно близьких до культури людей, а усіх, хто має бажання зробити культурне життя наших міст цікавішим, насиченішим і безбар’єрним. А такі мандрівні Інфодні УКФ, то зручний, головне, безкоштовний практикум для потенційних учасників грантових конкурсів».

Анжела Шова каже, що вперше про УКФ дізналася на Культурному пікніку у Тернополі. Тоді ж і дізналася, що проєкт, написаний Тернопільським центром науки, є переможцем конкурсу програм Українського культурного фонду 2019 року. Більше про діяльність цього фонду почула уже на Інфодні.

 

Представниця Українського культурного фонду Олена Міщенко побувала також на UA: Українське радо Тернопіль та на «Файному ранку», де розповіла, які можливості відкриває інституція. Посилання на ранковий ефір тут.

Нагадаємо, що UA: Суспільне мовлення розпочало тривалу співпрацю з Українським культурним фондом. Орієнтуючись на досвід суспільних мовників світу, Суспільне співпрацює з інституціями, що є ціннісно близькими.