«Знищити повністю або частково» — Суспільне покаже фільм-розслідування Kyiv Independent

«Знищити повністю або частково» — Суспільне покаже фільм-розслідування Kyiv Independent

1 кві. 2024

2 квітня о 21:00 дивіться на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Тернопіль, Суспільне Донбас, Суспільне Івано-Франківськ тощо) четвертий документальний фільм-розслідування Kyiv Independent — «Знищити повністю або частково». Суспільне Мовлення та «Українська правда» — ексклюзивні медіапартнери з дистрибуції розслідування Kyiv Independent.

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

Чи скоює росія геноцид в Україні? Один з найбільш авторитетних вчених у цій сфері Вільям Шабас стверджує, що ні. Його колега Юджин Фінкель наполягає, що так. Український вчений Дмитро Коваль своєю чергою наголошує: без терміну «геноцид» неможливо дійсно зрозуміти війну росіян проти українців. У фільмі «Знищити повністю або частково» журналіст-розслідувач Данило Мокрик спілкується не тільки з науковцями, а й з потерпілими від воєнних злочинів українцями, щоб наблизитись до відповіді на запитання, яке є набагато складнішим, ніж може здатися на перший погляд.

«Кремль уже скоював геноцид в Україні — Голодомор 1932–1933 років, який почали офіційно визнавати на міжнародному рівні лише нещодавно. Нинішня агресія росіян проти українців також має ознаки геноциду, і саме тому важливо досліджувати це питання вже зараз», — каже Данило Мокрик, автор та репортер фільму, журналіст-розслідувач Kyiv Independent. 

«Суспільне підтримує якісну незалежну розслідувальну журналістику в Україні. Ми пишаємося і власними матеріалами цього жанру, і матеріалами колег з інших медіаредакцій. Вірю, що співпраця з ними допоможе ще більше показувати злочини російського режиму в різних регіонах України та в різні часи, зможе допомогти у пошуку доказів і рано чи пізно притягнути до відповідальності винних», — сказав Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

Читайте також: Марафон фізичних і моральних тортур: розслідування про наглядачів найбільшої катівні Херсону

Над фільмом працювали: 

  • репортер Данило Мокрик;
  • режисер-монтажер Макс Якобчук;
  • пошуківець Костянтин Нечипоренко
  • лінійна продюсерка Анастасія Мозгова;
  • керівниця відділу розслідувань воєнних злочинів Євгенія Моторевська
  • головна редакторка Ольга Руденко.

Нагадаємо, в березні 2023 року Kyiv Independent заснувало відділ розслідування воєнних злочинів. Місцеві канали Суспільного Мовлення показали фільми-розслідування «Діти для Путіна» та «Діти, які вже ніколи» — про депортацію та вбивства українських дітей під час російсько-української війни, а також «Оленівка: куратори зла» — про злочини росіян в тюрмі на окупованій території України.

Загалом Суспільне Мовлення співпрацює з незалежними розслідувачами — командами «Слідство.Інфо», Bihus.InfoNGL.mediaKyiv Independent та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі Суспільного. Крім цього, суспільний мовник робить власні журналістські розслідування. Найновіше з них — «Гаспада афіцери: наглядачі Херсонської катівні» про наглядачів найбільшої катівні Херсону.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.