Незаконні обшуки та зниклі безвісти в Криму — «Кримське питання» на Суспільне Тернопіль

Незаконні обшуки та зниклі безвісти в Криму — «Кримське питання» на Суспільне Тернопіль

17 бер. 2023

Як росія фабрикує нові кримінальні справи проти представників корінного народу Криму? Як перешкоджає діяльності адвокатів та як затягує розгляд справ про зниклих безвісти людей, які чинили спротив окупаційній владі на півострові? 18 березня о 20:00 дивіться на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на платформах Суспільне Крим новий випуск проєкту «Кримське питання».

Ведуча Олеся Вакуленко говоритиме в ефірі з адвокатом Емілем Курбедіновим, правозахисниками Іриною Сєдовою й Абдурешитом Джеппаровим та головою правління ГО «КримSOS» Олексієм Тільненком

Читайте також: Таміла Ташева про спротив кримчан окупаційній владі — на Радіо Культура

Росія продовжує застосовувати репресії проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму. Цього тижня російські силовики провели чергові незаконні обшуки у будинках кримськотатарських активістів. Обшук відбувся в межах розслідування «справи про вибух на залізниці в Бахчисарайському районі 23 лютого».

Як раніше повідомив український омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець, у своїх в’язницях росія незаконно утримує 180 політв’язнів, з них 116 — кримські татари. За період окупації в Криму зникли безвісти понад 20 людей, з них 15 є представниками кримськотатарського народу.

Читайте також: Правозахисниця Олександра Дворецька — у «Кримському питанні» на Суспільному

Випуск «Кримського питання» дивіться онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.