UA: ТЕРНОПІЛЬ став інформаційним партнером мистецького фестивалю

UA: ТЕРНОПІЛЬ став інформаційним партнером мистецького фестивалю "Ї"

7 тра. 2019

 

 

 3 по 5 травня UA: ТЕРНОПІЛЬ  долучився до  мистецького фестивалю "Ї" як інформаційний партнер і розповів про головні події в теле- й радіоефірі.

Глядачі UA: ТЕРНОПІЛЬ мали змогу дивитися трансляції на телебаченні й фейсбук-сторінці Суспільного мовника Тернополя 3 травня з 19:50 до 20:30, а також трансляцію завершення фестивалю з 19:00 до 20:00.

 

Мистецький Фестиваль "Ї" є триденним заходом, який має на меті  об’єднати письменників, художників, представників сучасної кіноіндустрії, професійних фотографів та всіх прихильників мистецтва.  З 3 по 5 травня фестиваль проходив у Тернополі, тут можна було послухати лекції письменників і журналістів, побувати на книжкових презентаціях, більше дізнатися про переклад та послухати концерти українських гуртів.

"Фестиваль "Ї" — це культурно-мистецьке дійство, яке вже кілька років поспіль проводиться в Тернополі. Щороку масштаби фестивалю зростають. Для нашого міста це непересічна подія, і мені приємно, що організатори фестивалю обрали Суспільне як головного медійного партнера. Про головні фестивальні події ми розповіли в ефірі телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ, Українського радіо Тернопіль, крім того, були  трансляції у фейсбуці та на ютубі", — зазначила продюсерка Тернопільської філії Суспільного мовника Зоряна Биндас.

Гостями студії стали Юрій Іздрик і Дмитро Лазуткін. Також можна було подивитися запис презентації книжки Олександра Бойченка.

 

 

Крім того, записано концерти Ірини Мороз та Льоші Маркеса, "Одного разу..." поетки Мар’яни Савки й гурту "Мар’яничі", виступ гуртів "Фіра",  "Один в каное" й "Тік-Ту", які можна буде побачити та почути згодом на UA: ТЕРНОПІЛЬ.

"З виїзної студії ми розповідали про перебіг фестивалю, робили інтерв’ю з учасниками, організаторами й гостями. Цю трансляцію забрали собі також деякі філії в інших областях. Але насичена робота тривала впродовж трьох днів. Ми відзняли багато контенту, який будемо використовувати для телеканалу й радіо, а також запропонуємо колегам з інших філій. Так, ми записали лекції, музично-поетичні дійства, концерти гуртів, презентації книжок та багато іншого", — розповіла Зоряна Биндас.