«Кримське питання» на Суспільному: незакона мобілізація в окупованому Криму

«Кримське питання» на Суспільному: незакона мобілізація в окупованому Криму

13 січ. 2023

Коли очікувати наступну хвилю мобілізації в росії і якими будуть поради правозахисників громадянам України у Криму — про це у першому цьогорічному випуску «Кримського питання» на Суспільне Крим та інших місцевих каналах Суспільного 14 січня о 20:00. Окремий тематичний блок проєкту команда Суспільного присвятить партизанському рухові на території Кримського півострова.

Гостями «Кримського питання» цього тижня стануть:

  • Владислав Селезньов, військовий експерт;
  • Імран Усеїнов, голова Представництва Координаційного центру Меджлісу у Стамбулі;
  • Олексій Тільненко, голова правління громадської організації «Крим SOS»;
  • Іван, координатор руху «Жовта стрічка».

Ведуча — Олеся Вакуленко.

Загалом, у 2023 році команда проєкту продовжить висвітлювати те, що відбувається на окупованому росією Кримському півострові. 

«Щоденні утиски та порушення прав громадян України, руйнування довкілля та знищення культурної спадщини тощо. Багато тем у цьому напрямку пов’язано з іншими регіонами України, що були окуповані росією після 24 лютого 2022 року, бо бачимо, що окупанти застосовують ті практики, які впродовж майже 9 років окупації випробовували у Криму», — розповідає Руслан Халапов, виконавчий продюсер Суспільне Крим та керівник проєкту «Кримське питання». 

Окремим напрямом роботи команди «Кримського питання» стане висвітлення тем реінтеграції та відбудови півострова після його деокупації. 

«Українське суспільство та держава мають бути готовими вже до повернення Криму під контроль України і подолання наслідків російської окупації. Як буде відбудовуватись економіка та інфраструктура, як відновлюватимемо довкілля, культурну та історичну спадщину, долатимемо гуманітарні наслідки окупації, а також як будуватиметься система безпеки після перемоги та деокупації українських територій, аби запобігти у майбутньому російській агресії? Відповіді на всі ці питання команда “Кримського питання” шукатиме у наших ефірах разом із запрошеними експертами та гостями», — анонсує Руслан Халапов.

Читайте також: Суспільне запустило нові подкасти про відбудову України та музику під час війни

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим. Попередні  випуски проєкту «Кримське питання» — за посиланням.

«Кримське питання» створено регіональною командою Суспільного Мовлення. Мета проєкту — повернути Крим в інформаційну повістку України та світу. Вперше телеглядачі побачили його торік у лютому, проте через повномасштабне вторгнення проєкт довелося тимчасово призупинити та відновити у серпні. Над «Кримським питанням» працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Суспільне Крим — офіційний сайт телеканалу Суспільного Мовлення Суспільне Крим, всеукраїнського супутникового телеканалу, який мовить 24/7.