Журналісти Суспільного Тернополя відвідали Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола

Журналісти Суспільного Тернополя відвідали Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола

17 лис. 2021

16 листопада з нагоди Дня телебачення, радіомовлення та зв’язку журналісти Суспільного мовника Тернополя Богдан Боренчук та Леся Продоус поспілкувалися із студентами про журналістику, Суспільне та те, що означає «бути в професіії».

«Для студентів завжди більш цікава практична сторона діяльності. Тому я вирішила запросити на наше заняття колег. Леся – універсальна працівниця, оскільки може відзняти матеріал, написати текст і змонтувати. Богдан – досвідчений журналіст, під час заняття розповідав, як відрізняти фейки від правдивої інформації. Вдячна колегам, що вони готові ділитися досвідом», кандидатка наук із соціальних комунікацій, викладачка  Людмила Путькалець.

Читайте також: Суспільне у партнерстві з Мінкультом запрошує талановиту молодь до створення якісного відео- та аудіоконтенту 

«Щоб журналісти могли визначити пропаганду, розповів майбутнім колегам про фейкову інформацію, як її виявляти у новинах. Загалом під час фейкових новин використовують неправдиві світлини. За допомогою певних програм можна визначити, коли була зроблена ця фотографія та визначити фейк. Майбутнім журналістам важливо захистити читачів від фейкових новин. Під час російсько-української війни виникають і фейкові новини, вони є частиною російської гібридної війни. Розглянули новини, які мають бути збалансованими із посиланнями на першоджерело інформацію. У світі великої кількості новин студентам важливо відрізняти де маніпуляція і фейк, а де правдива новина», – каже  журналіст діджитал- відділу Богдан Боденчук. 

«Було цікаво послухати фахівців, дізнатися з якими труднощами вони стикаються під час практичної діяльності. А головне – почерпнули більше корисної інформації про якісні видання та справжню журналістику», – розповіла студентка Валентина Скакальська.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.