Професійні стандарти журналістів та робота з даними: тренінг для команди Суспільного в Тернополі

Професійні стандарти журналістів та робота з даними: тренінг для команди Суспільного в Тернополі

13 лип. 2021

12 липня на Тернопільській філії Суспільного розпочався триденний тренінг для журналістів UA: ТЕРНОПІЛЬ від Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Програма тренінгу включає професійну етику та стандарти, права і обов’язки журналістів, а також роботу із даними та публічною інформацією. 

З журналістами Суспільного працють Олена Демченко – менеджерка ІРРП з розвитку розслідувальної журналістики, Оксана Максименюк – адвокатка, медіа-юристка та Ольга Юркова – журналістка і редакторка.

«Приємно, що Інститут розвитку регіональної преси запропонував провести нам тренінги та обрали нас серед інших ЗМІ. З перших хвилин роботи було зрозуміло, що тренери дуже глибоко розібрались, як працює Суспільне, вивчили етичний кодекс, редакційний статут, промоніторили матеріали та інформаційний простір регіону», – розповідає продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас.

«Мені і колегам сподобалося те, що було багато практичних завдань. Ми аналізували матеріали всеукраїнських і тернопільських медіа, обговорювали причини порушень етичного кодексу українського журналіста та інформаційних стандартів. Загалом цей тренінг це хороша нагода верифікувати наші практичні навички, зрозуміти, наскільки успішно ми рухаємося в контексті розвитку якісної журналістики», – каже один із учасників навчань, головний редактор новин Суспільного Тернополя Ігор Бенцал.
Додамо, що 23-25 червня команда Черкаської філії Суспільного також взяла участь у тренінгу від Інституту розвитку регіональної преси. Детальніше за посиланням.

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ  можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.