Зведення парку на території дач тов "Ювілейне" обговорили на громадських слуханнях

18:12, 10 вер. 2019
 
Зведення парку на території дач тов

 155 учасників прийшли на громадські слухання, щоб обговорити створення парку та зведення двох житлових будинків між вулицями Київською -Тарнавського в Тернополі. На цій території розташовано 230 дачних земельних ділянок, площа яких понад 15 гектарів , повідомила "Новинам" Тернопільської філії Суспільного секретарка правління садівничого товариства «Ювілейне» Любов Кійко.

16 серпня Господарський суд області задовольнив позов представників садівничого товариства «Ювілейний» і прийняв рішення не демонтовувати дачні споруди між вулицями Київською-Тарнавського. Повідомила секретар правління товариства Любов Кійко. За її словами, рішення міськради суддя Іван Шумський призупинив на термін судових розглядів.  Зазначу, 15 серпня  в Господарському суді відбулося перше підготовче судове засідання щодо ділянок садівничого товариства «Ювілейний», які  дачники мали звільнити до 9 вересня. Рішення про це прийняли 30 липня на виконкомі міськради.

Любов Кійко повідомила, що у 1967 році Тернопільський райвиконком  виділив  понад 15 гектарів землі для користування залізничникам. У 2004 році Господарський суд визнав садівниче товариство «Ювілейний» постійним користувачем.