У Тернополі відбулося судове засідання щодо вбивства тернополянки Тетяни Подвашецької

12:20, 19 лис. 2019
 
У Тернополі відбулося судове засідання щодо вбивства тернополянки Тетяни Подвашецької

Андрія Горбатюка, обвинуваченого у вбивстві тернополянки Тетяни Подвашецької, триматимуть під вартою до 17 січня 2020 року без права внесення застави. Таке рішення сьогодні виніс суддя міськрайонного суду Петро Гуменний на підготовчому слуханні. Він відхилив прохання захисників обвинуваченого Петра Гроди та Тараса Боднарчука про цілодобовий домашній арешт, про це "Новинам" Тернопільської філії Суспільного, повідомив представник сім’ї вбитої Василь Притула. 

 

 

На засіданні присутні мама і бабуся вбитої Тетяни Подвашецької. 

Перше підготовче засідання мало відбутися 5 листопада, тоді представник сім’ї вбитої Володимир Рубінський подав клопотання про перенесення засідання. Це зробили через те, що бабуся Тетяни Подвашецької була за кордоном.

Обвинуваченого у вбивстві 25-річного тернополянина Андрія Горбатюка визнали осудним. Такі результати стаціонарної психолого-психіатричної експертизи, - повідомив речник Нацполіції Сергій Крета. За його словами, хлопцеві загрожує від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Йому інкримінують пункт 4 частину 2 статті 115 – це умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

Тетяну Подвашецьку вбили в ніч з 15 на 16 квітня. На тілі загиблої судово-медичний експерт виявив понад п’ятдесят колото-ріжучих ран. Вона померла від втрати крові. Після вбивства хлопець втік. Затримали його 17 квітня, а наступного дня суд обрав йому запобіжний захід  - тримання під вартою.