На сесії міської ради в Тернополі розподілили понад 36 млн доходу міста

16:18, 25 жов. 2019
 
На сесії міської ради в Тернополі розподілили понад 36 млн доходу міста

На 36 мільйонів 513 тисяч гривень збільшився дохід в бюджеті Тернополя цього року. В ухваленому  в грудні торік бюджеті міста  дохідна частина становила понад 2,5 мільярди гривень. За 9 місяців бюджет перевиконали, повідомив "Новинам" Тернопільської філії Суспільного міський голова Сергія Надал.

Сьогодні на сесії Тернопільської міськради прийняли рішення, як розподілити ці кошти.

Сьогодні під час сесії  38 зареєстрованих депутатів проголосували за те, щоб розглянути їхнє звернення до президента. У ньому вони висловлюються проти «формули Штайнмаєра». Пропозицію вніс Віктор Шумада, представник фракції « Європейська солідарність». Також 30 депутатів висловилися за те, щоб розглянути проєкт про санкції щодо фізичних і юридичних осіб в Тернополі, які співпрацюють з Росією. Пропозицію щодо припинення роботи Сбербанку в Тернополі вніс позафракційний депутат Тарас Білан. З його словами, вперше його пропозицію зареєстрували 22 листопада 2018 року.

Депутати Тернопільської міської ради не проголосували  за проєкт про звільнення з посади секретаря міськради Віктора Шумади.  23 з 38 депутатів були проти.  Звільнити Віктора Шумаду із посади запропонував депутат Тарас Білан. Віктор Шумада розповів "Новинам", що понад місяць подав позов на Білана за наклепи.

 

Також сьогодні на сесії депутати проголосували за премію імені Володимира  Лучаківського.

 10-ма тисячами гривень нагороджуватимуть тернополян, які переможуть в одній з трьох номінацій «Майбутнє створюється сьогодні», «Формування позитивного іміджу міста» та «Культурно-мистецькі, наукові та інноваційні досягнення».

Пропозиції про кандидатів від вишів, ЗМІ, громадських організацій, підприємств можна подавати до управління культури і мистецтв міськради до 7–го листопада. Нагородження відбудеться в грудні – до Дня самоврядування.

Усього в порядку денному 39-ї сесії сьогодні розглянули понад 200 питань, розповіла Мар’яна Зварич.