У двох округах на Тернопільщині ЦВК опрацювала електронні протоколи

17:20, 22 лип. 2019
 
У двох округах на Тернопільщині ЦВК опрацювала електронні протоколи

У двох округах на Тернопільщині стовідсотково члени центральної виборчої комісії опрацювали електронні протоколи, повідомив "Новинам" UA:Тернопіль прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

Це 164-й округ із центром у Збаражі і 167-й із центром у Чорткові. За результатами голосування перемогли  висуванці партії «Слуга Народу» - Ігор Василів та Володимир Гевко.  Загалом результати кандидатів-мажоритарників такі:

У 163-му окрузі, що в Тернополі лідирує кандидат від «Слуги Народу» Андрій Богданець. На другому місці -  Максим Черкашин від політичної партії «Голос», на третьому – Степан Барна від "Європейської Солідарності". Обирали виборці серед 21-го кандидата. На цьому окрузі опрацьовано понад  74 % протоколів.

У 164-му окрузі з центром у Збаражі опрацьовано 100 відсотків  протоколів. Там обрали депутатом Верховної ради України підприємця, представника ГО "Автомайдан" - Ігоря Василіва. Йому 39 років. Безпартійний, проживає в місті Тернополі, на вибори висунутий партією "СЛУГА НАРОДУ". За нього проголосували понад 21 відсоток виборців. Всього в окрузі проголосували 88072 особи. На другому місці свободівець - Михайло Головко, на третьому - представник "Батьківщини" Вадим Боярський.

У 165-му окрузі із центром в Зборові опрацьовано майже 97% протоколів. Серед мажоритарників лідирує самовисуванець Іван Чайківський. Тарас Юрик від "Європейської солідарності" і Володимир Кісілевич від «Слуги народу».

У 166-му окрузі опрацьовано понад 77%. Серед мажоритарників лідирує самовисуванець Микола Люшняк. На другому місці - Ігор Сопель від «Слуги народу» та самовисуванка Алла Стечишин.

У 167-му окрузі серед мажоритарників обрали кандидата від партії «Слуга Народу» Володимира Гевка. Він - директор ТОВ "Навчально-консалтингова компанія "Профі-Центр", безпартійний, проживає в Тернополі, висунутий партією "СЛУГА НАРОДУ".  Йому - 43 роки.  За Гевка проголосували понад 22 відсотки виборців. Усього в окрузі проголосували 76634 особи. На другому і третьому місцях - Володимир Шматько від Політичної партії "Сила людей" та Алла Квач від "Голосу".

У всіх округах Тернопільщини лідирує партія «Слуга народу».  Повідомили голови цих ОВК.

На 17-ту годину в Україні опрацьовано майже 71 % електронних протоколів, повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко. Попередні результати такі: Більше 5-ти відсотків голосів набрали - «Слуга народу», «Опозиційна платформа – за життя», «Європейська солідарність», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Голос».

За результатами Національного екзит-полу, ці ж партії проходять до парламенту. Було опитано 11 629 виборців на 300 дільницях України. Похибка дослідження – не більше 2,5%.