Тернопільський залізничний вокзал зранку не заміновували

11:46, 19 лип. 2019
 
Тернопільський залізничний вокзал зранку не заміновували

Тернопільський залізничний вокзал не заміновано, повідомив "Новинам" UA:Тернопіль речник Нацполіції області Сергій Крета. За його словами, повідомлення про замінування поліцейські отримали о пів на 9-ту ранку від чоловіка, що не представився. Він сказав, що вибухне вокзал о 8-й 50. Як повідомив заступник начальника вибухотехнічного відділу Нацполіції області Віталій Ярошенко, щоб обстежити вокзал, працівники екстрених служб евакуювали близько трьохсот людей.

 

 За словами речника Нацполіції області Сергія Крети, зараз поліцейські встановили особу чоловіка, що повідомив про замінування.

Затриманий - 1978 року народження з Хмельниччини. Раніше судимий за розбійний напад. На даний час проживає зі співмешканкою в Тернопільському районі. Його затримали на Львівщині. Про скоєне зізнався поліцейським. Свій вчинок пояснив тим, що хотів «потренувати» правоохоронців. Перебуваючи на залізничному вокзалі, вирішив повідомити про замінування і, заплутуючи сліди, сів у потяг до Львова.

 

 

 

 Чоловік на камеру про скоєне коментувати відмовився, повідомив речник Нацполіції області Сергія Крети.  За його словами, на затриманого за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян – чекає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців чи обмеження волі на строк до трьох років. Окрім цього, затриманий має відшкодувати усі витрати, пов’язані з виїздом на місце події екстрених груп.

 

Від початку року на Тернопільщині було ще три повідомлення про замінування, повідомив речник Нацполіції області Сергій Крета. За його словами, два з них – були з окупованої території. Одне - розкрито, по цьому випадку ще ведеться кримінальне провадження.