Сьогодні о 15:00 у місті Павія в Італії винесуть вирок Віталію Марківу

12:36, 12 лип. 2019
 
Сьогодні о 15:00 у місті Павія в Італії винесуть вирок Віталію Марківу

Сьогодні о 15:00 у місті Павія в Італії винесуть вирок Віталію Марківу, який родом з Тернопільщини, громадянин Італії.

Він - колишній солдат Нацгвардії. Його звинувачують у причетності до вбивства на Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова. Про це «Новинам» UA: Тернопіль повідомив голова об’єднання українців в Італії Олесь Городецький.

 

Італійський фотограф загинув під час мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля підніжжя гори Карачун, під Слов’янськом.

Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року італійські правоохоронці в аеропорту Болоньї. З цього моменту він перебуває під слідством в Італії.

 

Зараз у Павії під приміщенням суду знаходяться земляки Віталія Марківа. З Хоросткова приїхала Марія Підодвірна. 

Також Віталія підтримує Леся Малко з Тернополя, яка проживає у Павії.

Віталій Марків народився 16 серпня 1989 року в м. Хоростків. У 2003 році разом з матір’ю і сестрою переїхав до Італії, де закінчив технічний коледж, отримав громадянство Італії. Працював діджеєм. В Україну повернувся у грудні 2013 року під час Євромайдану

Під час Євромайдану в Києві був членом Самооборони. З початком російсько-української війни став добровольцем у Нацгвардії України, далі підписав контракт. Він був заступником командира взводу батальйону. Брав участь у боях під Слов’янськом навесні 2014 року.