15 скелетів, які витягнули в Чорткові – поховання в’язнів 40-50-х рр

19:06, 10 лип. 2019
 
15 скелетів, які витягнули  в Чорткові – поховання в’язнів 40-50-х рр

15 скелетів, які витягнули з котловану в Чорткові – належать в’язням післявоєнного періоду 20-го століття. Такі результати огляду антрополога Ольги Мінейко останків, які знайшли на цвинтарі під час підготовчих робіт для встановлення пам’ятника Українській Галицькій Армії. Про це "Новинам" UA:Тернопіль повідомив заступник директора львіського меморіально-пошукового центру "Доля" Володимир Харчук.

Першого листопада 2018-го року з нагоди відзначення 100-річчя Чортківської офензиви у Львові меморандум про створення пам’ятника підписали очільники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. Кошти на зведення меморіалу домовилися виділяти з бюджетів цих областей, повідомила прес-секретар Тернопільської облдержадміністрації Тетяна Тарасенко. За словами начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктора Кузяка, 3 мільйони на будівництво виділила тільки Тернопільська обласна рада.

Чортківська офензива – наступальна військова операція 25-ти тисяч солдатів Української Галицької Армії. Вони примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію. Це відбувалося з 7 по 28 червня 1919 року.