Кістки з котловану в Чорткові почали відкопувати та досліджувати

16:41, 9 лип. 2019
 
Кістки з котловану в Чорткові почали відкопувати та досліджувати

Людські кістки з котловану на Чортківському цвинтарі почали відкопувати та досліджувати. Про це сьогодні "Новинам" UA:Тернопіль повідомив голова громадської організації «Альтернатива – Чортків» Анатолій Петльований. Досліджують останки 3-є експертів Львівського меморіально-пошукового центру «Доля». 
Першого листопада 2018-го року з нагоди відзначення 100-річчя Чортківської офензиви у Львові меморандум про створення пам’ятника підписали очільники Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. Кошти на зведення меморіалу домовилися виділяти з бюджетів цих областей, повідомила прес-секретар Тернопільської облдержадміністрації Тетяна Тарасенко.
5-го червня цього року будівництво припинили, адже чортківські поліцейські відкрили кримінальне провадження за наругу над могилами. У котловані, виритому для пам’ятника, знайшли останки 15-ти людей.
Чортківська офензива – наступальна військова операція 25-ти тисяч солдатів Української Галицької Армії. Вони примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію. Це відбувалося з 7 по 28 червня 1919 року.