Фонтан на вулиці Чорновола в Тернополі реконструюють

18:31, 18 чер. 2019
 
Фонтан на вулиці Чорновола в Тернополі реконструюють

У Тернополі перекривають рух транспорту на вулиці В’ячеслава Чорновола через капітальний ремонт.

Це ділянка від вулиці Івана Франка до Театрального майдану. Розповів "Новинам" UA:Тернопіль начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. За його словами, вартість проекту 8 мільйонів 300 тисяч гривень, з них 6 мільйонів 700 тисяч з державного бюджету, мільйон 600 тисяч із міського.


 Там замінюватимуть асфальт на бруківку, каналізацію, додаватимуть місця для паркування. За словами Олега Соколовського, висадять 30 червонолистих кленів.
Також планують реставрувати сквер В’ячеслава Чорновола. Замість фонтану «Кульбаба» зроблять пішохідний фонтан.

Вартість цих робіт 6 мільйонів 300 тисяч гривень, з них 5 мільйонів 100 тисяч з державного бюджету та мільйон 200 тисяч із міського. Розповів Олег Соколовський.

Сьогодні працівники підрядного підприємства «Інвестбуд» розпочали обгороджувати територію скверу. 
Завершити капітальний ремонт планують до 26 серпня. 

Роботу з благоустрою на вулиці Чорновола почали в липні 2018 року. Повністю замінили водопровід, відремонтували каналізаційну систему. Під час реконструкції там провели демонтаж понад 20-ти самовільно влаштованих вивісок, повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства Тернопільської міськради Андрій Дроздовський. За його словами, тоді з міського бюджету на цей проект виділили 5 мільйонів гривень. Також реконструювали проїзну частину, розширили тротуар, змінили зелене насадження, висадили 25 червонолистих кленів. Облаштували велодоріжку, 5 велопарковок, 5 ваз з декоративними барбарисами. Також встановили 7 лавок і 6 сміттєвих урн.