У Клебанівці Підволочиського р-ну комісія визначає наслідки негоди

18:01, 10 чер. 2019
 
У Клебанівці Підволочиського р-ну комісія визначає наслідки негоди

Комісія Підволочиської об’єднаної територіальної громади сьогодні виїжджала до села Клебанівка. Члени комісії фотографували обійстя, городи та замулені сільські дороги. Це робили для того, щоб підрахувати збитки, завдані негодою. Про це  "Новинам" UA:Тернопіль розповів член комісії,  заступник голови Підволочиської громади Степан Мельничук.

Староста села Петро Кульпак розповів - цьогоріч Клебанівку підтоплювало 9 разів, Шевченкове – 5 разів. Сімом жителям Клебанівки, які написали заяви до селищної ради, виплатили однорАзову допомогу – 500 гривень. Їхні обійстя підтопило під час дощів у травні. Кошти виділили з бюджету Підволочиської об’єднаної громади.

Нагадаю, востаннє в Клебанівці підтоплення сталося 8 червня. Потік води підтопив 7 домогосподарств, городи та поля, - розповів Петро Кульпак. Через дощі на Тернопільщині 4-5 червня підтопило 24 будівлі в Бучацькому, Монастириському та Заліщицькому районах. У селах Красіїв та Гранітне Монастириського району через підняття рівня води в річці Золота липа затопило 16 господарських будівель та майже 22 гектари приватних угідь. Рятувальники з будівель у селі Красіїв відкачали 120 кубічних метрів води, в Гранітному – 450. Повідомив речник пожежно-рятувальної служби області Сергій Данілін. В селі Соколів Бучацького району підтопило 8 житлових будівель. Рятувальники відкачали з підвалів 35 кубічних метрів води.