Акція «Ми виходимо! Виходь і ти!» відбулася в Тернополі

18:17, 25 тра. 2019
 
 Акція «Ми виходимо! Виходь і ти!» відбулася в Тернополі

 

Двадцять чотири паперові кораблики запустили на Тернопільському ставі учасники акції «Ми виходимо! Виходь і ти!». Тернополяни підтримали українських моряків, які півроку перебувають у російському полоні. 
Співорганізатор акції Іван Кізюк розповів "Новинам" UA:Тернопіль, що на набережну в Тернополі прийшли двадцять людей. За його словами, такі ж заходи відбулися в Києві, Львові, Житомирі та Чернігові, Черкасах, Миколаєві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську.

25 листопада 2018 року російські військові біля берегів Криму захопили українські артилерійські катери «Бердянськ» та «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. На борту були 24 українські військовослужбовці. Їх звинуватили в незаконному перетині кордону. Півроку вони перебувають у російських слідчих ізоляторах, розповів співорганізатор акції «Ми виходимо! Виходь і ти!» Іван Кізюк.

 Сьогодні Міжнародний трибунал ООН з морського права виніс рішення: Росія повинна звільнити 24-х захоплених українських моряків та повернути три кораблі.