В Україні розпочалася виборча кампанія до парламенту

16:26, 24 тра. 2019
 
В Україні розпочалася виборча кампанія до парламенту

В Україні розпочалася виборча кампанія до парламенту.

Відсьогодні кандидати в народні депутати від партій та мажоритарники можуть подавати документи до Центрвиборчкому для реєстрації. Після цього можна розпочинати агітацію. Партії мають час до 10 червня, щоб провести свої з’їзди та висунути кандидатів у нардепи, повідомила "Новинам" UA:Тернопіль голова центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

 Подання документів до ЦВК завершиться 20-го червня, а 25 червня - останній день реєстрації. Знятися з перегонів кандидати можуть до 30 червня, тоді ж оголосять остаточний список тих, хто хоче пройти до парламенту.

 Також Тетяна Сліпачук повідомила, що сьогодні почався процес тимчасової зміни місця голосування. Це можна зробити до 15 липня.

 Ми телефонували до начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Тернопільської міської ради Ірини Бурди. Вона повідомила, що сьогодні тернополяни, щоб змінити місце голосування не зверталися. Календарний план та роз’яснення  щодо проведення передвиборчої кампанії від центральної виборчої комісії працівники Тернопільського відділу виборців не отримували. Під час першого туру виборів президента  – 31 березня, майже 1700 осіб звернулися до Тернопільского міського відділу Державного реєстру виборців, під час другого туру - 1600.

Дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня 2019 року. Їх призначив Президент Володимир Зеленський. Указ про розпуск парламенту і вибори до нього набув чинності вчора. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив: дострокове припинення роботи парламенту - вважає незаконним. І Указ - буде оскаржений у Конституційному суді.