У Жидачівському суді - засідання у справі про смерть 12-річного Р. Кулака

10:36, 14 тра. 2019
 
У Жидачівському суді - засідання у справі про смерть 12-річного Р. Кулака
 
 
 

У ці хвилини в Жидачівському районному суді на Львівщині розпочалося судове засідання у кримінальній справі про смерть 12-річного тернополянина Романа Кулака.

За словами батька Романа Кулака – Володимира, 20 червня 2017 року хлопчик скаржився на біль у животі. Тоді його привезли до Жидачівської районної лікарні, де дитину лікував Юрій Михайлюк. Медики Жидачівської районної лікарні діагностували в хлопчика отруєння і тепловий удар. 21 червня Романа перевезли до Львівської обласної дитячої лікарні "Охматит". Там лікарі діагностували у нього заворот тонкого кишечника, провели дві операції, але хлопчика не врятували. 27 червня Роман Кулак помер. 7 грудня 2017 року клінічно-експертна комісія Міністерства охорони здоров’я України підтвердила, що дії 4-рьох медиків - інфекціоніста, педіатра і 2-х хірургів з Жидачівської районної лікарні спричинили смерть 12-річного Романа, розповів Володимир Кулак.


Позов до суду подали батьки загиблого хлопчика: Кулак Володимир та Кулак Наталія проти лікарів
Чущак Ганни і Михайлюка Юрія.

У позові йдеться про неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником.

Перше засідання щодо розгляду кримінальної справи про смерть 12-річного тернополянина Романа Кулака у Жидачівському районному суді на Львівщині мало відбутися 28-го березня, на нього адвокати підозрюваних не з’явились. Суд перенесли на 4 квітня, проте адвокати знову не з’явились. Про це розповів батько хлопчика Володимир Кулак.

фото - Володимир Кулак