150 дерев висадили учасники акції «Тернопіль- найзеленіше місто»

15:50, 4 кві. 2019
 
150 дерев висадили учасники акції «Тернопіль- найзеленіше місто»

150 дерев висадили сьогодні  в Тернополі. Це залізне дерево, чорна береза, клен японський, туї, ялинки сріблясті, катальпи. Садили у парку Національного відродження, на вулицях Лесі Українки, Чернівецькій та Миру, бульварі Данила Галицького, у сквері Йосипа Перля та Збаразькому шосе. До акції «Тернопіль- найзеленіше місто» долучилися працівники Тернопільської міськради, депутати, будівельні організації, садочки та школи, військовослужбовці та представники громадських організацій, повідомив начальник управління житлово- комунального господарства Тернопільської міськради Олег Соколовський.

З початку року у Тернополі висадили близько трьох тисяч дерев. Робитимуть це до кінця квітня, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Загальноміська акція «Тернопіль -найзеленіше місто» відбувається у рамках двомісячника благоустрою. Вона передбачає створення екологічно безпечного, психологічно- комфортного середовища у місті. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Олега Соколовського, сьогодні до неї долучилося  близько ста осіб.

Концепцію комплексного озеленення Тернополя депутати міськради прийняли у жовтні 2013 року. Її мета - охорона, збереження та відтворення існуючих зелених насаджень. Концепція передбачає впорядкування парків, скверів, формування зелених насаджень.