Нова техніка  —  нові можливості — UA: ТЕРНОПІЛЬ отримав обладнання для реалізації «Дебатів»

Нова техніка — нові можливості — UA: ТЕРНОПІЛЬ отримав обладнання для реалізації «Дебатів»

8 чер. 2021

3 червня Тернопільська філія Суспільного отримала нову техніку для втілення суспільно-політичного проєкту «Дебати». Це стало можливим завдяки підтримці Посольства США, яке фінансує проєкт «Регіональні дебати». 

Техніка дозволить підвищити якість відео на діджитал-платформах, проводити стріми, виконувати титрування у прямому ефірі,  а також оптимізувати технічні процеси роботи, про це розповідає головний інженер Тернопільської філії Суспільного Олег Качуровський: «За допомогою нового обладнання значно поліпшиться якість зображення студійних програм на філії. Бо ми отримали 4 сучасні камери, які можуть знімати FHD. Ними, до речі, можна керувати дистанційно, також можна буде керувати дистанційно й освітленням. Це нам дасть можливість вивільнити одного оператора від роботи в студії, а також значно полегшить роботу режисера та інженера, бо підключення камер відбувається за допомогою одного кабеля. Відтак кількість пультів у студії зменшиться»

Обладнання відкриє нові можливості для реалізації проєктів, вже цього сезону команда Тернопільської філії Суспільного реалізовуватиме «Дебати».

«Наразі ми готуємось до запуску проєкту, працюємо над актуальними темами, займаємось пошуком спікерів, розробляємо сценарії. Ми хочемо, аби Суспільне було головним майданчиком Тернопільщини, де можна обговорити різні суперечливі теми, — говорить продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас, і додає  —  “Дебати” це не про про сварку в ефірі чи хайп для рейтингу, це про конструктив та пошук консенсусу. Теми будуть з повсякденного життя. Для прикладу: “Основи сім’ї в школі: за чи проти”, “Зовнішня реклама: допомагає бізнесу чи шкодить місту”. Ми хочемо, аби кожна зі сторін аргументувала свою позицію, почула опонента, можливо, подивилась на проблему під іншим кутом. І, звісно, аби глядач розібрався в складних темах».

Зазначимо, що Суспільний мовник Тернопільщини лише розпочинає підготовку телепроєкту «Дебати». Він буде присвячений соціально важливим темам. 

Перша хвиля запуску проєкту «Дебати» на регіональних філіях Суспільного у Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Миколаєві та на UA: КИЇВ була на початку 2019 року. Загалом, метою проекту є прищеплення культури дебатів — уміння вирішувати конфлікти в конструктивній дискусії, аргументовано доносити власну позицію. 

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ  можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.