UA: ТЕРНОПІЛЬ покаже спецпроєкт «Свята здорової людини»

UA: ТЕРНОПІЛЬ покаже спецпроєкт «Свята здорової людини»

30 гру. 2020

З 31 грудня на UA: ТЕРНОПІЛЬ стартує спецпроєкт «Свята здорової людини» – це історії лікарів та медиків із Тернопільщини, які лікують хворих на COVID-19. Основна мета – показати тих, хто став на захист здоров’я людей під час пандемії. 

У п’яти історіях із різних куточків області герої розповідають не лише про те, чому обрали професію медика, а й діляться своїми переживаннями, болем втрат чи малими радощами. Вони розповідають про робочі будні та свої родинні справи. А також закликають усіх в період свят особливо берегти здоров’я. 

Анна Яценко, завідувачка інфекційного відділу Козівської ЦРЛ

«На Тернопільщині є традиції святкування Різдва. Люди збираються родинами за великими столами, ходять колядувати, віншувати, відвідують сусідів. У селах ставлять вертепи, хор йде з колядою, збираючи гроші на церкву… Це звичні для нас святкові приємнощі. Та деякі традиції, в умовах поширення коронавірусу, можуть становити небезпеку. Саме тому напередодні свят до краян звернуться медики, які розкажуть свої історії для того, аби глядач зрозумів, чому потрібно дотримуватись карантину, берегти себе та рідних. Ми вітаємо наших глядачів зі святами й також закликаємо бути обережними, а за великими родинними столами ще буде нагода зібратися», – розповіла продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас.

Читайте також: «Журналісти UA: Українське радіо Тернопіль до Дня Збройних Сил України підготували спецпроєкт «Війна: жіночі портрети» про жінок на фронті

Колектив Тернопільського обласного лабораторного центру та його керівниця Оксана Чайчук

«Виклики для суспільства це те, на чому акцентує свою роботу суспільний мовник. Новорічні ролики цьогоріч були про лікарів, як людей року, які не втомлюються просити й наголошувати, що святкувати краще вдома. Традиційний символ – ялинку, в нашому проєкті вони прикрашали неодмінним атрибутом цьогорічного карантину», – каже режисерка філії Людмила Пиріг.

Подивитися в ефірі відзняті історії з спецпроєкту «Свята здорової людини» можна буде щодня з 31 грудня  в прямому ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ, на хвилі UA: Українське радіо Тернопіль, а також на фейсбук-сторінці та YouTube-каналі філії.

Любомир Шпак, заввідділу анестезіології Бережанської ЦРЛ

«Ми побували в центральних районних лікарнях Монастириська, Теребовлі, Козови та Бережан. Одну з серій цього проєкту відзняли в Тернополі. Окрім того, що це історії наших земляків, це також інформація про ці медичні установи та їхнє забезпечення», – повідомила керівниця діджиталу філії Ірина Моргун.

Короткі відео для телеекрану ширше розкриватимуть у кепшенах для соцмереж, а розширену інформацію про кожну історію можна буде прочитати на сайті Суспільного.

«Свята здорової людини» знімали оператори Андрій Прокопів та Андрій Бодак.

За словами Андрія Прокопіва, така робота вимагає постійного пошуку нових рішень: як знімати, аби було цікаво. 

Надія Бабій, завідувачка терапевтичного відділу Монастириської ЦРЛ

«У короткому відео потрібно розповісти повну локальну історію – це непросто. Аби був достатній відеоряд часто доводилося експериментувати», – каже оператор Андрій Прокопів.

Андрій Бодак розповів, що йому довелося працювати в умовах реального робочого дня лікарів та медиків: «Це ж не постановочні кадри, в лікарні перебувають хворі, в поліклініці люди чекають на огляд. Часто доводилося бути максимально коректним, аби не заважати, але зробити роботу якісно».

Юлія Сахарик, завідувачка інфекційного відділення Теребовлянської ЦРЛ

Нагадаємо, що на конкурсі «Створюй із Суспільним» для реалізації у 2021 відібрали 29 проєктів, ще 39 – у довгому списку. Серед них 2 тернопільські проєкти. Детальніше за посиланням.