На UA: ТЕРНОПІЛЬ стартує проєкт #просто_неба

На UA: ТЕРНОПІЛЬ стартує проєкт #просто_неба

25 вер. 2020

25 вересня, в ефірі телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ, а також на фейсбук- та інстаграм- сторінці філії стартує спецпроєкт #просто_неба, підготовлений до Всесвітнього дня туризму, який відзначатимемо 27 вересня. Суспільне розповідатиме про найцікавіші місця Тернополя та міст і селищ Тернопільської області.

 

«Тернопільщина славиться своїми замками, історичними спорудами, пам’ятками. Ми звикли бачити їх з одних і тих самих ракурсів. Інколи це нам вже звично, тому забуваємо про те, що цікаве розташоване поряд. Шукаємо можливості поїхати за кордон, аби там побачити якісь цікавинки. Якщо такої нагоди нема, то відвідати цікаві місця, які є поблизу, - це те, що доступне більшості. Ми хотіли показати історичні місця та туристичні об’єкти з іншого ракурсу, з висоти пташиного польоту. Вийшло досить цікаво. Над проєктом працювала керівниця діджиталу Ірина Моргун, «літав» Андрій Прокопів, а постпродакшеном займалися головна режисерка Людмила Пиріг та монтажник Юрій Заяць. Зараз ми відзняли та змонтували 6 епізодів, проєкт буде продовжуватися, плануємо, що в результаті ми отримуємо 15 міжпрограмок», — розповіла продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас.

Окрім популяризації туристичних об’єктів Тернопільщини, ініціатори проєкту мали ще й прикладну мету. Вони хотіли урізноманітнити та наповнити телевізійний ефір каналу.

«Як режисерка ефіру, завжди вболіваю, щоб він був динамічним та цікавим для сприйняття. Без сумніву таким його роблять всілякі відеоролики. Тому цей проєкт додасть нашому етеру різноманітності, а також дасть можливість побачити нашим краянам місцини, де вони живуть, вчаться, ходять, моляться просто неба, а мандрівникам відкриються нові принади», — каже режисерка Людмила Пиріг.

«Ми вирішили, що покажемо по три локації з кожного населеного пункту, де відбувалися зйомки. Ці відео сонячні та яскраві. Трохи настроєвої музики, мінімум графіки. Акцент на просторі, краєвидах та дрібних, але мальовничих деталях», — розповіла  керівниця діджитал-команди Суспільного Тернополя Ірина Моргун.

Нагадаємо, що 21 вересня по 2 жовтня в ефірі «Ранку на Суспільному» на регіональних телеканалах Суспільного транслюватимуть історії вчителів із різних куточків країни, котрих цьогоріч номінували на премію Global Teacher Prize Ukraine від громадської спілки «Освіторія». UA: Суспільне мовлення — інформаційний партнер премії.