«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: ТЕРНОПІЛЬ

«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: ТЕРНОПІЛЬ

18 вер. 2020

21 вересня на UA: ТЕРНОПІЛЬ і всіх регіональних телеканалах Суспільного стартує оновлена вечірня інформаційно-аналітична програма — «Сьогодні. Головне». Щобудня о 19:00 у прямому ефірі на глядачів чекає підсумковий випуск місцевих новин з аналізом найважливіших від команди редакторів «Теми дня».

«Для нас цей проєкт — можливість бути ближчими до своєї аудиторії. Також окремо плануємо присвячувати цілі випуски об’єднаним територіальним громадам, а за потреби — робити й спільні тематичні міжрегіональні марафони», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

 Читайте також: У новинах Суспільного не виявили брехні й піару політиків

Новий формат інформаційно-аналітичного блоку передбачає не лише збільшення тривалості до 52 хвилин прямого ефіру, а й розширення тематики підсумкових програм. Завданням редакцій є щоденний аналіз суспільно-політичних, а також культурних, соціальних та інших тем не тільки обласного центру, а й усієї області.

«Інформаційна година — «Сьогодні. Головне» стартує на нашій філії 21 вересня. Раніше в цьому відрізку в нас був випуск новин та суспільно-політичне ток-шоу, з наступного тижня це будуть фактично продовжені новини. Гадаю, ми зможемо дати глядачам трохи більше, адже не просто повідомлятимемо важливі новини, ми зможемо пояснити причини та наслідки. Новий формат передбачає аналіз подій та явищ, про які йшла мова в сюжеті, в гостьових студіях, будемо запрошувати експертів, які зможуть дати свою оцінку подій. Така робота передбачає хорошу взаємодію новинарів та суспільно-політичного мовлення. Колеги постійно комунікують разом визначаємо «тему дня», зараз ця робота стає ще більш злагодженою та конструктивною. Окрім іншого, ми трохи оновлюємо студію, перебудовуємо роботу під новий формат, вдосконалюємо технічні моменти», — зауважила продюсерка Суспільного Тернополя Зоряна Биндас.

«Це ще один крок на шляху налагодження роботи як єдиної команди. Спільне планування, спільне розуміння, спільний результат. Увага аудиторії не буде розпорошуватися, а буде сфокусована на найголовнішому. Це важкий процес для нас, але докладаємо всіх зусиль, аби полегшити сприйняття інформації суспільством», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Нагадаємо, 15 липня на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало міжрегіональне ранкове шоу. Інформаційно-пізнавальний «Ранок на Суспільному» виходить у будні із 6:30 до 9:00.