Олександр Балабанов представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2020

Олександр Балабанов представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2020

9 вер. 2020

Суспільний мовник оголосив представника України на Дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2020». Переможцем Національного відбору став Олександр Балабанов із піснею «Відкривай».

Читайте також: Зіркове журі в Нацвідборі на Дитяче Євробачення-2020

«Вітаю переможця! Це насправді дуже крутий артист. Якби я був членом журі — мені було б важко голосувати, адже особисто мені всі діти сподобалися. Олександр Балабанов теж був одним із моїх фаворитів. Мені здається, що ми експортуємо такий сучасний вигляд української музики до Європи. У нас іде крута музична хвиля дітей-артистів», — прокоментував член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Переможця з-поміж 11 учасників визначили за результатами оцінювання журі та онлайн-голосування. Свої голоси журі віддало публічно, опублікувавши дописи в інстаграмі:

  • Джамала віддала свій голос за Ярослава Політова;
  • Аліна Паш обрала Олександра Балабанова;
  • Тарас Тополя — Олександр Балабанов;
  • Руслана Хазіпова віддала свій голос за Олександра Балабанова;
  • Дмитро Шуров обрав Олександра Балабанова;
  • Лариса Клюєвська — Олена Усенко;
  • Тімур Мірошниченко віддав свій голос за Олександра Балабанова;
  • Любов Морозова обрала Олену Усенко.

За результатами онлайн-голосування 1 бал отримала Данієла Шапочнікова. До п’ятірки увійшли:

  • Данієла Шапочнікова — 39,98%;
  • Олена Усенко — 16,61%;
  • Ярослав Політов — 14,27%;
  • Олександр Балабанов — 12,6%;
  • Анжеліна Макфарлейн — 3,6%.

Олександр Балабанов (14 років) народився в Донецьку. Захоплюється вокалом змалку, уже в чотири роки відвідував дитячий колектив із народного співу. У вісім із батьками переїжджає до Києва, де починає навчатися естрадного вокалу й вступає до школи мистецтв на музичне відділення. Вільно говорить англійською мовою і вивчає німецьку та турецьку. Олександр — переможець і лауреат майже сорока міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів і фестивалів.

Читайте також: Пісня «Hello» у виконанні учасників Нацвідбору на Дитяче Євробачення

Члени журі поділилися своїми враженнями, чому обрали Олександра Балабанова.

«В дитинстві мені довелось чимало поїздити по різних конкурсах, і ось прийшов час самому побути у складі журі! У національному відборі на дитячий пісенний конкурс Євробачення-2020 я віддаю свій голос за Олександра Балабанова. Сашко — самобутній вокаліст, харизматичний та впевнений юний артист, але найбільше у ньому чіпляє те, як він відчуває музику і кайфує від неї. Я вірю, що такий щирий та талановитий музикант зможе прозвучати якісно у будь-якому форматі. Олександре, удачі, і нехай тебе відкриє весь світ. Love, peace, music», — написав на своїй інстаграм-сторінці соліст гурту Pianoboy, член журі Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2020 Дмитро Шуров.

«Мені 27 років і здається ще нещодавно я так само мріяла вийти на якомусь із конкурсів у фінал, зуміти заспівати на великій сцені із крутим звуком та світлом, показати себе і зуміти... Я знаю як це хвилююче. Я знаю як складно чути справжнього себе вже у такому юному віці.

Тому віддаю свій голос за Олександра Балабанова, бо у ньому чую вільність, харизму, світло в очах і любов. Він справжній і, думаю, Ви також це помітите по відео;) Хай щастить! Радію і тішусь, що є такі», — зазначила, віддаючи свій голос, українська співачка й реперка, членкиня журі Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2020 Аліна Паш.

Читайте також: Оголошено переможців конкурсу на пісню для Дитячого Євробачення-2020

Нагадаємо, Суспільний мовник долучиться до Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2020», що відбудеться 29 листопада у Варшаві (Польща).