Ера інформаційного фаст-фуду минає, – продюсерка Тернопільскої філії – про нові медіа

Ера інформаційного фаст-фуду минає, – продюсерка Тернопільскої філії – про нові медіа

26 жов. 2018

Продюсерка Суспільного мовника Тернопільщини Зоряна Биндас 16 жовтня у Чорткові розповіла молоді про нові медіа у школі АнімаМедіа. Її презентація "Нові медіа: майбутнє – сьогодні" стала однією з 10 лекцій з медіаграмотності. Пані Зоряна зробила невеликий екскурс у минуле журналістики, пригадала, як розвивались медіа в Україні та розповіла про журналістику майбутнього.

"Основна відмінність між тим, що було 20 років тому і тим, що є зараз: раніше люди шукали інформацію в ЗМІ, зараз інформація шукає людину. Коли в онлайні кількість ЗМІ почала стрімко рости, кожен ресурс почав змагатись за увагу. Часто на читача виливається холодний душ із жовтих заголовків, фейків, недостовірної інформації. Але позитив у тому, що люди почали це розуміти. Після інформаційного голоду під час Радянського Союзу, люди не могли насититись інформацією, яка стала доступною і відкритою після його розпаду. Читач вже відрізняє низькопробний контент й відмовляється від нього", – додала Зоряна Биндас.

На думку продюсерки Тернопільської філії Суспільного, ера інформаційного фаст-фуду минає. У майбутньому людям потрібен буде "чистий" контент, здорова їжа для мізків. Люди втомилися від шкідливої інформації. Майбутнє за "чистими" ЗМІ та відповідальними авторами. Суспільний мовник рухається в такому напрямку і хоче стати прикладом "чистого" медіа в Україні.