Історії про талановиту молодь — в ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ

Історії про талановиту молодь — в ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ

4 сер. 2020

З 4 до 14 серпня глядачів Суспільного Тернополя, а також телеканалів регіональних філій Суспільного знайомитимуть із цьогорічними лауреатами Премії Кабінету Міністрів України для молоді. Відео дивіться в міжрегіональному проєкті «Ранок на Суспільному», у блоках між програмами в ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ та на цифрових платформах.

Читайте також: Четвірка ведучих «Ранку на Суспільному»: хто вони?

Спецпроєкт «UA: Молодь» команда Суспільного готує до Міжнародного дня молоді, який відзначають 12 серпня в усьому світі. Його запровадила Генеральна Асамблея ООН у грудні 1999 року, а вперше відсвяткували 2000 року. Цей день покликаний нагадати про досягнення й повсякденні проблеми молоді в сучасному світі.

Цьогорічні лауреати Премії Кабінету Міністрів України розкажуть в ефірі мовника, яку справу обрали, що їх надихає і мотивуватиме інших.

«Наша команда розповість історії про молодь, яка є рушієм змін на місцях, із різних куточків України, — коментує креативна продюсерка проєкту Катерина Жуліна. — Наприклад, Михайло Троценко прагне зробити екологічно чистим селище Кринички Дніпропетровської області й організовує екологічні фестивалі та популяризує сортування сміття. Назарій Тодорів із Коломиї на Івано-Франківщині після того, як найкращий друг захворів на рак крові, заснував благодійний фонд, а ще написав проєкт зі створення будинку для сиріт. 12 серпня в ефірі «Ранку на Суспільному» до Міжнародного дня молоді розкажемо про премію та минулих переможців».

«Ми хотіли показати, що рушієм на місцях можна стати в різних сферах. Про це історія Андрія Букіна із Сум, котрий очолює громадську організацію, яка опікується хворими на туберкульоз, ВІЛ/СНІД та гепатити. Вони працюють із людьми, які вживають наркотики, засудженими й тими, хто вийшов із місць позбавлення волі. Або ж історія Бориса Гольцева з Вугледара Донецької області, громадська організація якого влаштовує заходи для молоді, як-от фестиваль «З країни в Україну» з майстер-класами народних ремесел й різними активностями», — розповіла редакторка проєкту «UA: Молодь» Ольга Кутишенко.

Над проєктом працює київська команда «Ранку на Суспільному» й знімальні групи в регіонах. Тернопільська філія Суспільного відзняла історію про працівницю Тернопільської міськради Голик Лесю.

«Історії героїв знімали філії. Ми вирішили, що сюжети повинні мати однакову візуальну стилістику. Регіональні колеги надсилали відео, із якого київська команда монтувала перші п’ятнадцять секунд для кожної лайф-сторі. Ці початкові кадри є водночас і замальовкою героя, і заставкою спецпроєкту», — зазначив режисер проєкту Сергій Жулін.

Такий формат роботи над проєктом — «усі для всіх» — дає змогу розповідати локальні історії на загальнонаціональному рівні. Водночас цього року UA: Суспільне мовлення безпосередньо долучилося до визначення переможців Премії Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Коли нам дали список зі ста вісімдесяти п’яти кандидатів з усієї країни, то я подумала, що це буде складна робота. Однак згодом зрозуміла, що надихаюся кожною новою історією, і час пролетів непомітно. Чи могли ми не розповісти про всіх цих людей на Суспільному? Звісно, ні», — прокоментувала генеральна продюсерка регіонального мовлення на Суспільному Марія Фрей.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» стартував в ефірі 15 липня. Дивіться проєкт на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ із 6:30 до 9:00 та онлайн на сайті філії.