Спецпроєкт Суспільного «Якби  не карантин» – розповіді про життя тернополян в умовах  надзвичайної ситуації

Спецпроєкт Суспільного «Якби не карантин» – розповіді про життя тернополян в умовах надзвичайної ситуації

25 бер. 2020

UA: ТЕРНОПІЛЬ розповідає історії тернополян під назвою «Якби  не карантин» в яких люди розповідають про те, як змінилося їхнє повсякденне життя в умовах карантину.

Продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас  розповіла про ідею спецпроєкту: «Ми з командою думали про те, що хочемо розбавити інформаційний простір чимось, що би  заспокоювало людей, показувало, що попри велику кількість проблем, які з’явились через пандемію, є й позитивні речі. «Якби не карантин» – це історії тернополян та ті можливості, які в них з’явилися на карантині. Цим спецпроєктом займається діджитал-відділ, зокрема  Ірина Моргун».

 «У темні часи потрібні світлі ідеї та надійні друзі», – розповідає тернополянин Роман Задорожний. У період карантину він намагається шукати гарні думки, частіше «перезавантажуватися» і мріяти. Тепер затятий мандрівник має більше часу на родинні посиденьки, які з дружиною й дітьми організовує, розкладаючи туристичний намет... просто в квартирі.

Повідомлення, що доведеться змінити звичний ритм життя і дотримуватися нових правил, рекомендацій та обмежень через карантин тернополянин Андрій Кір сприйняв спокійно. «Трохи будову підтягну за той час», – написав він у своєму профілі в фейсбуку. Тепер Андрій зі своїм мопсом господарюють у селі. Андрій садить смородину, мурує паркан, а пес Корж охороняє подвір’я». Детальніше тут.

 «Якби не карантин, то в понеділок та четвер я б пішла в басейн, а у вівторок були б сумівські дружинницькі сходини, а в середу – на спільноту і побігати, в четвер – на засідання ораторського клубу «Красномовець» перед басейном, а в п’ятницю  – оооо..., я би пакувала наплічник для мандрів»,  –  розповіла тернополянка Леся Голик на наше запитання, чим би займалася цього тижня, якби не карантин. Попри те, що плани довелося змінити вона не панікує, не псує собі настрій, а намагається відшукати в цьому часі приємні моменти.


Суспільне продовжить публікувати історії тернополян про їхнє життя #накарантині. Нову чекайте вже сьогодні.

 Щоденний марафон #накарантині - про українців, які змушені залишатися вдома, або ж, навпаки, працювати в умовах карантину детальніше тут.