«Файному ранку» на Українському радіо Тернопіль два роки

«Файному ранку» на Українському радіо Тернопіль два роки

24 гру. 2019

25 грудня радійний проєкт «Файний ранок» святкує 2 роки в ефірі. З цієї нагоди творчий колектив підготував спеціальний ефір, який розпочнеться о 7.10. Його мета – не лише відзначити чергову річницю ранкового шоу, а й долучитися до Різва, яке Україна знову святкуватиме зі всім світом та об’єднати в одній програмі друзів і колег.

Карта ранкового проекту цього дня тематично насичена і, водночас, різнопланова. У рубриці «Перша страва» творчі працівники колективу розкажуть про особливості приготування і споживання куті у своїх родинах. До щоденного «Огляду дня» вони запросили усіх, хто вів «Файний ранок» впродовж двох років, але в силу тих чи інших обставин тепер в радіоефірі не працює. Про роботу над цим проектом згадають: Андрій Яровий, Роксолана Котляренко, Юрій Заруцький, Роман Марценюк і Михайло Павлентий. Для слухачів — це гарна нагода почути улюблені голоси. У рубриці «Третій не зайвий» — інтерв’ю з колегами-телевізійниками з однойменного ранкового проекту Мирославою Муквич та Владом Сокальським.

І як завжди у «Файному ранку» тематична цитата дня і музика. Гасло 25 грудня буде різдвяним, а замість пісні — святкова коляда у виконанні самих радійників. Пригадуєте відому мелодію з телепередачі «У світі тварин»? Автором цієї музичної впізнаваної візитівки, аранжування якої виконав Поль Моріа, є аргентинський композитор Аріель Рамірес. У 1964 році він написав кантату «Різдво Христове» на слова Фелікса Луна. Одна з 12 частин цієї кантати називається «Паломництво». От саме вона й стала прототипом для звукової заставки відомої телепрограми. В оригіналі — це пісня паломників-пілігримів, яка розповідає про нелегкий шлях до мети. Українською мовою її переклав наш колега Юрій Заруцький. Озвучити вирішили всім колективом у супроводі гітар. Після численних репетицій записали коляду ще на першу річницю «Файного ранку». Цього року вона зазвучить в ефірі ще раз.

Вітаємо з Різдвом та другою річницею радійного «Файного ранку» на UA: ТЕРНОПІЛЬ.

 Посилання на колядку тут