Операторка телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ розповіла про те, як наважилась змінити роботу

Операторка телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ розповіла про те, як наважилась змінити роботу

19 гру. 2019

Телеоператорка з UA: ТЕРНОПІЛЬ Марта Журавель розповіла про свою роботу на Другому Регіональному Кар’єрному Форумі «Профорієнтація — 2019» «Архітектор кар’єри». Вона поспілкувалась з молоддю для того, аби зруйнувати міфи про професію та розказати лайфхаки.

«До мене зателефонували з центру зайнятості і запропонували розповісти старшокласникам про те, як мені, 40-кілограмовій дівчині, працюється телеоператором. Суть розповіді в тому, щоб на конкретному прикладі ламати гендерні стереотипи щодо професії. Я розказала про те, як наважилася змінити роботу. Про те, що перед тим три роки працювала тележурналістом і деякі люди не сприймали мого вибору, бо бути телеоператором, ніби, не так престижно. Також розповіла про свої лайфхаки в роботі і те, як сучасна техніка (моноподи, фотоапарати) роблять роботу телеоператора не важкою фізично і доступною навіть тендітним дівчатам. І звісно наголосила учням на тому, що ніколи не пізно щось змінити в своєму житті і вчитися чомусь новому. Під час виступу школярі мене слухали, сміялися зі смішних робочих ситуацій, ми розмовляли. Я сподіваюся, моя історія буде їм корисною», — розповіла Марта Журавель.

Марта Журавель працювала журналісткою в ТО «Бюро новин». Одного дня вирішила, що хоче стати операторкою, на телеканалі саме була вакансія. Колеги Марти та керівництво підтримали ініціативу. Дівчина сподівається, що її історія надихнула школярів.

Нагадаємо, щонеділі о 19:15 в ефір Суспільного мовника Тернопільщини виходить спецпроект «ЗміниТи». Проект створений, щоб розповісти історії цікавих та неординарний людей, які проживають у Тернопільській області. Ці люди захоплюються своєю справою та готові змінювати себе і світ навколо. Більше інформації за посиланням