Учасники програми «Державотворець» дізнавалися про роботу Суспільного

Учасники програми «Державотворець» дізнавалися про роботу Суспільного

30 жов. 2019

 

28 та 29 жовтня на UA: ТЕРНОПІЛЬ команда Суспільного спілкувалася із учасниками програми «Державотворець».

Це програма особистісного та професійного розвитку молоді віком від 18 до 25 років з різних регіонів України. Метою є розвиток відповідального лідерства та підвищення рівня громадянської активності молоді. Організаторами проєкту виступили Департамент молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, ГО «Українська академія лідерства» за підтримки USAIS SAACI. Партнер програми у Тернопільській області ГО «Центр Науки Тернополя».

У перший день зустрічі на телеканалі, 28 жовтня, продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ  Зоряна Биндас  прочитала для майбутніх лідерів лекцію, розповіла про роль Суспільного в країні, основні зміни, які відбулися завдяки реформуванню медіа, а також свою роботу продюсерки регіонального ЗМІ.

«Я розповіла їм про Суспільне, про реформу та про те, чим ми відрізняємося від державного телеканалу та радіостанції. Гості ставили дуже багато доречних питань, їх цікавило те, як працює Суспільне, чому коли мовник фінансуються з державного бюджету, держава на нього не впливає, запитували як вибудувана у нас керівна вертикаль, за якими принципами обираємо людей на роботу. Словом, вони дуже добре орієнтувалися не тільки в суспільно політичних процесах, ай в сфері медіа. Мені було дуже приємно прочитати цю лекцію, а також відповісти на питання. Відверто, в такі моменти  мене переповнює оптимізм», — прокоментувала Зоряна Биндас.

29 жовтня, у другий день спілкування з молоддю, продюсерка телебачення Лариса Михальська провела екскурсію для цієї ж групи молоді: «Всі вони студенти Тернопільського національного економічного університету, навчаються на різних факультетах. Кажуть, про Суспільне чули і знають, що це перший незалежний мовник в Україні. Тому цікаво було прийти на регіональну філію Суспільного. Майбутні державотворці ставили багато запитань про створення програм, підготовку ефіру, роботу в студіях, пробували працювати ведучими «Файного ранку» і  «Теми дня». Особливе зацікавлення в екскурсантів викликали новини у прямому ефірі. Запитували про вакансії. Було жваво».

Нагадаємо, що 26 жовтня UA: ТЕРНОПІЛЬ став інформаційним партнером Форуму необмежених можливостей, що відбувався у ЗОШ № 14. Метою заходу було розповісти тернополянам про можливості безкоштовного навчання за кордоном, шляхи вивчення англійської мови, а також про інклюзію у навчальних програмах країн Європи та Америки. Детальніше за посиланням.