У Тернополі відбувся Форум необмежених можливостей

У Тернополі відбувся Форум необмежених можливостей

27 жов. 2019

 

26 жовтня UA: ТЕРНОПІЛЬ став інформаційним партнером Форуму необмежених можливостей, що відбувався у ЗОШ № 14. Метою заходу було розповісти тернополянам про можливості безкоштовного навчання за кордоном, шляхи вивчення англійської мови, а також про інклюзію у навчальних програмах країн Європи та Америки.

 «Доступність є дуже важливою, ми повинні це пояснювати. Адже хто, якщо не Суспільне? Важливо пам’ятати, що окрім фізичної доступності, є інші аспекти. Суспільство лише починає звикати до того, що в різних людей є різні потреби. І мова зараз не тільки про понижені бордюри чи наявність пандусів, а про рівний доступ загалом. Ми хотіли допомогти донести цю інформацію до якомога більшої кількості людей з інвалідністю, аби таким чином вони дізнались про свої можливості», — зазначила продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас.

 Розмову з організаторкаю заходу Вірою Грабчук слухайте на «UA: Українське радо ТЕРНОПІЛЬ (ефір від 23 жовтня) та дивіться у студії  «Файного Ранку» (ефір від 25 жовтня).

  Віта Грабчук повідомила у мережі Фейсбук, що добровільні внески відвідувачів форуму будуть спрямовані на благодійну літню школу англійської мови — ESL Summer School.
Школа організовується кожного літа для дітей-сиріт, напівсиріт, дітей учасників АТО, біженців та малозабезпечених у музейно-меморіальному комплексі Йосипа Сліпого у селі Заздрість на Теребовлянщині. Впродовж трьох тижнів вони вивчають англійську мову від носіїв — волонтерів з США, Канади, Бельгії, подорожують мальовничими місцями України, пізнають себе та інших. В програмі також є зустрічі з українськими артистами. Відомі люди розповідають про свій шлях до успіху, мотивуючи й надихаючи молодь.

Спікери зходу: волонтерка  із США, яка жила і викладала англійську у Тернополі — Шакіта Біллі, Yaryna Faryna — учасниця грантових програм, фіналістка програм FLEX та ERASMUS, волонтерка, громадська діячка, Iryna Protasova — випускниця програми FLEX та Української Академії Лідерства, студентка Українського Католицького університету, Jahniece Ororo McCollum, волонтерка Американського Корпусу Миру із Нью-Йорка, що зараз проживає у Чорткові та допомагає місцевій громаді, Оксана Гуменюк —  розкаже про безкоштовні програми та курси з вивчення англійської мови, які пропонує бібліотечний центр "Вікно в Америку».

Нагадаємо, що 16 жовтня на UA: ТЕРНОПІЛЬ відбулася зустріч із мандрівником Дмитром Вербичем.