Регіональні філії UA: Українське радіо продовжують роботу над спільними проектами суспільно-політичного напряму.

Регіональні філії UA: Українське радіо продовжують роботу над спільними проектами суспільно-політичного напряму.

25 чер. 2019

Регіональні філії UA: Українське радіо продовжують роботу над спільними проектами суспільно-політичного напряму.

"Ідея ефірів за участі кількох областей не нова для працівників Українського радіо. Вже понад рік в ефірі транслюємо програму «Вся країна», де важливі й проблемні теми одночасно досліджують журналісти у двох-трьох областях. Цей досвід роботи практикують колеги і в підготовці локальних програм в наших регіональних філіях",  — повідомила продюсерка UA: Українське радіо Юлія Шелудько.

Один із таких спільних проектів, а саме програму "Тема дня", підготували редактори UA: Українське радіо Тернопіль Михайло Павлентий і UA: Українське радіо Буковина  Ольга Калиновська.

«Темою для спільного ефіру став семінар-практикум "Подорожуй безпечно", який організували управління туризму Тернопільської облдержадміністрації, аварійно-рятувальний загін спеціального призначення управління ДСНС України в області та представники громадської організації "Союз осіб з інвалідністю України». На цьому заході провели інструктаж та практичний курс навичок для підготовки до сплавів, зокрема, для людей з інвалідністю. Також йшлося про техніку безпеки на воді, надання першої домедичної допомоги та правила користування рятівними засобами. Практична частина семінару - це сплав Дністром на плавзасобах, які були спеціально облаштовані для людей з інвалідністю",  — розповіла лінійна продюсерка UA: Українське радіо Тернопіль Ірина Моргун.

У цьому випуску своїми враженнями від мандрами Дністром поділиться активний тернополянин, людина з інвалідністю Олександр Башта. Начальник управління туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Яцків розповість про ідею проекту  "Подорожуй безпечно", а представник ДСНС у Тернопільській області Віктор Репута та інстурктор зі сплавів  кемпу "Білий слон" Володимира Горон проведуть інструктаж із техніки безпеки й надання першої домедичної допомоги. Спікеркою у Чернівецькій студії буде координаторка напряму захисту прав осіб з інвалідністю ГО "Чернівецьке об’єднання "Захист" Марія Нікітіна.

Спільний випуск "Теми дня" транслюватимуть в ефірі Українського радіо Тернопіль та Українського радіо Буковина в середу, 26 червня, о 17.30.