Відбудова України після війни — обговорення у прямому ефірі Суспільного

Відбудова України після війни — обговорення у прямому ефірі Суспільного

25 січ. 2023

25 січня в ефірі всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив» вдень та ввечері — розмова з експертами у форматі виїзної студії про відновлення України після війни: звідки брати ідеї та де шукати ресурси для відбудови. Команда Суспільного Мовлення працюватиме на локації публічної дискусії «Стратегія змін: нові ролі й нові партнерства для відновлення України», яка відбуватиметься в той час у Львові. Ведучий проєкту Олександр Єльцов поговорить про візію відбудови з експертами у сферах архітектури, бізнесу та євроінтеграції.

«Нам варто розмірковувати про післявоєнне майбутнє попри те, що війна поки триває. Коли йдеться про відбудову та відновлення громад, пошук сенсів і ресурсів для їхнього існування та розквіту, рівень персональної відповідальності зростає. Ми відповідальні у цьому контексті не тільки за своє покоління, але і за нащадків, адже їм і нам тут бути. Надіюся, що подібні дискусії на Суспільному дозволять глядачу знайти ще одну причину рухатись вперед, повноцінно жити і розвиватися», — розповів Максим Волошин, продюсер із виробництва Суспільне Львів.

Читайте також: Інформаційний огляд подій — в суботу ввечері у «Суспільне. Спротив»

Як перенести воєнний досвід на мирний час і застосувати його в розробці проєктів відбудови? О 14:40 ведучий виїзної студії Олександр Єльцов поговорить про це з архітекторкою та дослідницею, проєктною менеджеркою у сфері архітектури та урбанізму Маргаритою Дідіченко. О 18:20 — розмова про необхідні для відбудови ресурси з Олександром Сушком, виконавчим директором Міжнародного фонду «Відродження», експертом у сфері міжнародних відносин і розвитку громадянського суспільства, дослідником процесів європейської та євроатлантичної інтеграції України. Він розповість, де шукати матеріальні й людські ресурси для відновлення зруйнованої інфраструктури та міст.

Про нові формати партнерств та участь громадськості у розвитку міст: о 18:30 Олександр Єльцов обговорить ідеї післявоєнної відбудови України з Юрієм Филюком, підприємцем, ресторатором, засновником платформи «Тепле місто», автором концепції Urban Space 100, СЕО «Промприлад.Реновація».

Один із ведучих проєкту «Суспільне. Спротив» на місцевих каналах Суспільного — Олександр Єльцов

Читайте також: Дивіться Чемпіонат Європи з біатлону на Суспільному

Дивіться проєкт «Суспільне. Спротив» на місцевих каналах (онлайн — на сайтах телеканалів), супутниковому каналі Суспільне Новини, а також ютуб-каналах Суспільне Ужгород та Суспільне Львів. 

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення і супутниковому телеканалі Суспільне Новини. Добірки-дайджести з проєкту — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.