Блокада, бої на горі та втеча росіян — у фінальній серії фільму Суспільного «Битва за Чернігів»

Блокада, бої на горі та втеча росіян — у фінальній серії фільму Суспільного «Битва за Чернігів»

22 гру. 2022

22 грудня о 20:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів вийде третя частина документального фільму «Битва за Чернігів». Телепрем’єра відбудеться 25 грудня о 20:45 у всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив».

«Два мільйони переглядів у перших двох серій на ютуб-каналі Суспільне Чернігів. Дуже приємно, що людям сподобалася наша робота. Ще більш приємно, що наші військові стали зірками, їх впізнають на вулиці, вітаються, просять сфотографуватися. У третій частині будуть нові герої, розповідатимемо про справді героїчних людей, особливо це стосується захисників Новоселівки та гори. Плануємо схожі матеріали про бої в інших місцях Чернігівщини», — говорить автор проєкту, продюсер новин Суспільне Чернігів Андрій Тіток.

У фінальній серії трилогії глядачі побачать:

  • Як наші воїни боролися з російськими літаками. Історію про легендарне збиття літака пілота Красноярцева.
  • Як російська армія знищувала Чернігів, звідки та чим били по місту, як наші військові цьому протидіяли, як їм допомагало місцеве населення, як працювали аеророзвідка та коректувальники. Зокрема унікальні відео, як наші танки з великої відстані по координатах знищували ворожі танки.
  • Найбільш драматичні за час блокади Чернігова бої в Новоселівці, бої на горі, захід російських військ на лижну базу, де до вторгнення тренувались наші спортсмени.
  • Як росіяни намагалися повністю оточити Чернігів, як знищили автомобільний міст, як перевозили вантажі у цей період.
  • Російські ДРГ у Чернігові: чому росіяни знищили готель «Україна» та стадіон імені Гагаріна? 
  • Що підштовхнуло росіян до «жесту доброї волі» 29 березня, яку роль у цьому зіграли захисники Чернігова, як ЗСУ планували «Лукашівський котел». 

Читайте також: Слухаймо своє: добірка музичних квартирників від Суспільного

Наприкінці завершальної серії документального проєкту військові поділяться своїм баченням, завдяки чому вдалося втримати Чернігів. Також розкажемо про втрати окупантів у боях біля міста та про нашу ціну перемоги.

Нагадаємо, «Битва за Чернігів» — найповніша на цей момент відеоісторія оборони Чернігова, знята командою Суспільне Чернігів за спогадами військових. Першу і другу серії цієї документальної трилогії можна дивитися із субтитрами англійською мовою на ютуб-каналі Суспільне Чернігів. Прем’єра першого епізоду відбулася 24 листопада.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.