Нова українська музика — квартирник сумських музикантів на Суспільне Тернопіль

Нова українська музика — квартирник сумських музикантів на Суспільне Тернопіль

2 лис. 2022

Цієї п’ятниці, 4 листопада, о 22:00, дивіться на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення*, зокрема Суспільне Тернопіль, концерт-квартирник співачки BERAIA та об’єднання музикантів LELI ART GROUP. Онлайн-трансляція — на сайтах телеканалів. Над відеоверсією квартирника працювала команда Суспільне Суми.

Читайте також: Чемпіонат світу зі спортивної гімнастики-2022 на Суспільному

Анна Бераіа — співачка та авторка пісень, учасниця конкурсу «Голос країни» 2021 року. Єлизавета Левченко — композиторка, піаністка обʼєднання «Leli Art Group». Вони познайомились у соцмережах і вирішили створити спільний проєкт.

«Як не дивно, зараз душа лежить до чогось більш грайливого, задерикуватого», — розповідає Анна Бераіа про нові пісні. 

«Ці дівчата зачарували нас. Ще з першого знайомства з піснями Ані й музикою Лізи стало зрозуміло, що буде наступна зустріч вже в телевізійному проєкті. Так і сталось. Суми зазвучали новими нотами — чисто і натхненно — до мурашок по тілу. Працювати з BERAIA й LELI ART GROUP було справжнім задоволенням, як, сподіваюсь, і буде переглядати телеверсію концерту», — говорить продюсерка Суспільне Суми Оксана Кириленко.  

«Сподобалося з ними працювати перш за все через те, що це було дуже емоційно. Хотілося б, щоб було більше подібних проєктів з такими талановитими людьми», — додає відеограф Суспільне Суми Євген Абрасімов.

У квартирнику Суспільного телеглядачі познайомляться з такими виконавцями: 

  • Анна Бераіа (BERAIA), співачка
  • Єлизавета Левченко, композиторка, піаністка (Leli Art Group)
  • Аліна Невельєнна, скрипалька (Leli Art Group)
  • Дар’я Покутня, віолончелістка (Leli Art Group)
  • Ольга Ольховик, скрипалька  (Leli Art Group)

Концерти-квартирники виходять на регіональних телеканалах щоп’ятниці. Глядачі Суспільного відкривають для себе музику гуртів із різних регіонів України. Керівник проєкту та автор ідеї проєкту Сергій Жулін раніше зазначив, що під час повномасштабної війни «значно оновились репертуари музичних гуртів, де з’явилось більше патріотичних пісень і таких, що відображають суспільний настрій і представляють нову сучасну українську музику».

 Дивіться у записі квартирники, що вже вийшли: 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії

У Сумській області — це телеканал Суспільне Суми та Українське Радіо Суми.

 * Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.