Як протидіяти російській пропаганді — у новому випуску «Кримського питання» на Суспільному

Як протидіяти російській пропаганді — у новому випуску «Кримського питання» на Суспільному

9 вер. 2022

У неділю, 11 вересня, о 19:50* на телеканалах регіональної мережі Суспільного вийде токшоу «Кримське питання». За яким принципом діє російська пропаганда і як з нею боротися — тема шостого випуску проєкту. 

Тотальною брехнею в поєднанні з цензурою владна верхівка кремля виправдовує зовнішню агресію рф та загарбницьке вторгнення її військ на територію України. Російська пропаганда використовує протиправні методи та прийоми розповсюдження інформації. За роки окупації російські ЗМІ планомірно загострювали ситуацію в Криму та готували жителів до майбутньої ескалації та геноциду українців. Ведуча проєкту Олеся Вакуленко обговорить із експертами, як і хто створює регіональні фейки, що поширюють, зокрема, на Півдні й у Криму, а також поміркує, як протидіяти масивній пропагандистській машині.

Читайте також: «Відтінки України. Війна»: українська угорка шиє сувенірні ляльки та збирає гроші для ЗСУ 

Цієї неділі гостями ефіру «Кримське питання» стануть головний редактор StopFake Євген Федченко, журналіст Центру журналістських розслідувань Петро Коберник та фактчекерка і редакторка проєкту «НотаЄнота» Альона Романюк.

Російська пропаганда розповсюджує тотальну дезінформацію не тільки в рф, а й далеко за її межами щонайменше 40 мовами світу в 160 країнах. Тож команда «Кримського питання» запросила до ефірної розмови речника МЗС Олега Ніколенка, який розповість про протидію російським фейкам на міжнародній арені. 

Подивитися телепроєкт «Кримське питання» онлайн можна на сайтах регіональних телеканалів Суспільного та на діджитал-платформах Суспільне Крим.

Проєкт «Кримське питання» телеглядачі вперше побачили у лютому 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення його довелося тимчасово призупинити. Зараз над «Кримським питанням» працюватимуть журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів. Попередні випуски проєкту переглядайте на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Крим, Суспільне Львів, Суспільне Одеса, Суспільне Дніпро тощо). Онлайн дивитися телеканали Суспільного — можна на сайтах регіональних філій. 

Суспільне Крим — це діджитал-платформа телеканалу Суспільного Мовлення Суспільне Крим, всеукраїнського супутникового телеканалу, який мовить 24/7. 

* Час ефіру проєкту змінено через трансляцію фіналу Чемпіонату Європи УЄФА з футзалу серед юнаків.