«Моє право» та «Конституція вільних» 一 спецпроєкти Суспільного у Хмельницькому й Тернополі

«Моє право» та «Конституція вільних» 一 спецпроєкти Суспільного у Хмельницькому й Тернополі

27 чер. 2022

28 червня до Дня Конституції України всі регіональні телеканали Суспільного між основними телепрограмами покажуть спецпроєкти команди Суспільне Хмельницький «Моє право» та «Конституція вільних» від Суспільне Тернопіль. Онлайн дивіться регіональні телеканали на сайтах філій.

«Моє право» 一 проєкт про те, як українці можуть реалізовувати свої права та обов’язки в умовах війни. Це історії українців з Хмельницького, Києва, Новомосковська Дніпропетровської області та Харкова. Глядачі Суспільного почують тих, хто зіткнувся зі звичайними викликами війни, — перерване навчання, неможливість вчасно отримати медичну допомогу та знайти житло, бути змушеним кидати бізнес і виїжджати на безпечну територію. Разом із тим — це мотиваційні розповіді про те, що життя продовжується. 

«Історії, що звучать у проєкті, не були б помітними ні для суспільства, ні для самих героїв, якби не війна. Бо це — життєві соціальні потреби: медичний сервіс, освіта, професійна зайнятість, житло. Але нині вони перетворилися на фронт — для когось особистий, і для всіх нас — фронтовий тил. І він потужно працює на забезпечення і нашої славетної армії, а разом із ЗСУ — на нашу перемогу», — розповідає продюсерка Суспільне Хмельницький Любов Тімкова.

Читайте також: Головне про Крим — щоп’ятниці в марафоні «Суспільне. Спротив»

Над спецпроєктом «Моє право» працювала команда Суспільне Хмельницький: Любов Тімкова, Наталя Паляниця, Олександр Крентовський, Олександр Горішевський.

«Ми спробували розповісти, як гарантовані Конституцією України права реалізовуються в умовах війни, як держава створює умови для збереження цих прав людей, — розповідає подробиці проєкту Наталія Паляниця, кореспондентка Суспільне Хмельницький. 一 Героями відео стали студентка Ольга Поліщук, підприємець із Донеччини Станіслав Кривулянський, Анастасія Васильєва з Дніпропетровської області, яка під час війни на сьомому місяці вагітності переїхала у Хмельницький; багатодітна матуся Наталія Богуславська, від 2014 року двічі переселена з Донецької області. Всі вони розповідають про те, як їм вдається реалізовувати свої конституційні права під час війни».

Суспільне Тернопіль також готує серію відео з назвою «Конституція вільних». У відео проілюстрували статті з Конституції України, які гарантують права та обов’язки громадян. 

«В умовах, в яких ми живемо, важливий кожен день. День Конституції цьогоріч особливий, адже наші військові щодня захищають кожне слово нашого головного закону. Наш спецпроєкт покликаний нагадати усім громадянам їхні права, а також вселити непохитну віру в те, що ніхто не має права їх забирати грубою силою, брехнею і зброєю», — розповідає Людмила Пиріг, режисерка Суспільне Тернопіль, яка працювала над спецпроєктом.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Читайте Суспільне Новини на сайті  suspilne.media.