Продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ головувала в журі конкурсу науково-дослідницьких робіт з журналістики

Продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ головувала в журі конкурсу науково-дослідницьких робіт з журналістики

18 бер. 2019

16 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України на Тернопільщині. Головою журі конкурсу стала продюсерка Тернопільської філії Суспільного мовлення Зоряна Биндас.

Продюсерка поділилася враженнями від головування в журі конкурсу:

"Оцінювати чиюсь роботу — дуже відповідальна місія, але ще важливіше — дати авторам конструктивний фідбек, після якого вони продовжать дослідження. А я сподіваюсь, що таки продовжать. Усі учасники прагнуть високих цілей".

Учасники досліджували різні сфери масової інформації. Хтось аналізував подкасти, хтось — заголовки районної газети, інші працювали з місцевим радіо чи ТБ, а ще інші писали посібник для журналістів, що працюють в зоні проведення ООС. Серед об’єктів досліджень юних науковців було й Суспільне мовлення.

"Було дивно бачити, як деякі автори використовують у дослідженні застарілі джерела. Дехто так захопився аналізом минулого, що навіть не спробував мислити категоріями майбутнього. Наприклад, в одному з досліджень ідеться про те, що інтернетом користується 150 мільйонів людей у цілому світі. Ці дані авторка взяла з підручника 2005 року! Тому й прогнози, які вона робить, вже давно відбулись. Але слухаючи захисти робіт, поступово я прийшла до думки: вивчили минуле, значить є база для майбутнього", — розповіла Зоряна Биндас.

На захисті дослідницьких робіт члени журі ставили запитання так, щоб учні розуміли, куди рухатись далі. Юні дослідники змогли побачити свої помилки та озвучити, над чим працюватимуть далі.

"Особисто мені хочеться зосередженості на майбутньому, бо поки хтось аналізує стилістику заголовків районної газети, з іншого боку планети ці заголовки пише штучний інтелект",— підсумувала продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас.