Велоподорожі Тернопільщиною 一 у проєкті Суспільного «Двоколісні історії»

Велоподорожі Тернопільщиною 一 у проєкті Суспільного «Двоколісні історії»

26 січ. 2022

У суботу, 29 січня о 12:40 в ефірі регіональних телеканалів Суспільного«Двоколісні історії» від команди Суспільне Тернопіль. 

Під час зйомок фільму велосипедисти проїхали містечка та села Тернопільщини, де зустрічалися з людьми і знайомилися із їхнім побутом. Глядачі Суспільного побачать будні жителів Тернопілля: дороги, інфраструктуру, ринки, містечка, умови для велосипедистів, які  там живуть чи приїжджають як туристи. 

«”Двоколісні історії” 一 це, можна сказати, фільм-виклик. Ми поставили собі завдання: об‘їхати Тернопільщину велосипедами за чотири дні та показати пригоди, які нас супроводжували. Торік ми проходили воркшоп з дизайн-мислення, тож я багато спілкувалась з нашою аудиторією. Це дало можливість чіткіше зрозуміти, чим живуть наші глядачі, що дивляться та як вони споживають контент. Окрім іншого я побачила конкретний запит: люди хочуть бачити таких, як вони. Свого сусіда, подругу, родичку… Велосипед 一  це лише інструмент», коментує продюсерка Суспільне Тернопіль Зоряна Биндас. 

Зйомки фільму відбулися наприкінці минулого літа. Саме Зоряна Биндас 一 авторка та одна із героїнь цього проєкту. Вона разом із Ростиславом Фуком, який також працює на Суспільне Тернопіль, та стороннім продакшеном реалізували цю велосипедну подорож. 

Ростислав Фук ніколи не знімався у фільмах, але вже 5 років мандрує на велосипеді.

«Особистий рекорд – 183 кілометри за день. Мені дуже подобається складати маршрут різними регіонами, спілкуватися з людьми, бо кожне село унікальне своєю говіркою, можна зібрати слова, які вже вимирають і якими не спілкуються в більших містах. А ще я захоплююсь природним ландшафтом Тернопільщини, він унікальний і надзвичайно різноманітний», розповідає учасник подородорожі, діджитал-фахівець Суспільне Тернопіль Ростислав Фук. І додає:  «Дуже комфортно було працювати з операторами, які завжди були напоготові відзняти тебе з будь-якого ракурсу. Фактично, в нас із Зоряною не було сценарію на діалоги, все відбувалося спонтанно, як і має бути в дорозі між “колєґами”. Вважаю це великим плюсом, бо не люблю нічого планувати  імпровізую. Мені тепер завжди приємно згадувати ці 4 дні зйомок, бо і з погодою пощастило, і нарешті сплавився Дністром».

 Онлайн дивитися проєкт «Двоколісні історії» можна на сайтах регіональних телеканалів Суспільного, а згодом 一  на ютуб-каналі Суспільне Тернопіль.

Нагадаємо, Суспільне Тернопіль — це телеканал UA: ТЕРНОПІЛЬ та Українське радіо Тернопіль

Новини про регіон читайте на діджитал-платформах Суспільне Тернопіль:

Новини філії, телепрограму та онлайн трансляції теле- та радіоефіру шукайте на сайті Суспільне Тернопіль. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення