2021 рік – як працювала команда Суспільне Тернопіль

2021 рік – як працювала команда Суспільне Тернопіль

4 січ. 2022

У 2021-му команда Суспільне Тернопіль оперативно інформувала читачів, телеглядачів та радіослухачів про головне в регіоні, проводила прямі трансляції, готувала  спецпроєкти, інформаційно підтримувала суспільні  події, сприяла появі журналістських розслідувань та історично-документальних фільмів, запустила подкаст про людей, які кардинально змінили життя, ініціювала телевізійні звіти очільників громад та проводила щоденне експертне обговорення найрізноманітніших проблем.

 

Творчий напрям роботи — «зробили більше, ніж планували»

«Рік був найбільш плідним на творчі проєкти за весь час, від моменту створення Суспільного. Щось вдалось навіть краще, ніж ми сподівались, щось ще б можна було поліпшити. Однак можу сказати щиро: ми зробили більше, ніж планували. Окрім щоденної роботи, ми працювали над великими проєктами та спецпроєктами», — розповідає продюсерка Суспільне Тернопіль Зоряна Биндас.

 

Над чим працювала команда у 2021-му:

 

 

Новини та діджитал: перемоги команди та залученість читачів

Ігор Бенцал, головний редактор новин розповів про здобутки навинарів та діджитал- команди Суспільне Тернопіль: «Приємно, що висвітлення конфліктних ситуацій чи розповідь про проблеми людей на наших платформах впливає на їх вирішення. Останній приклад, матеріал про те, що в одній з громад Тернопільщини відмовили територіальні обороні в наданні приміщення набув розголосу. Завдяки цьому інша громада, за словами військових, зголосилася надати таке приміщення, а також до військових телефонували підприємці і пропонували допомогу».

 

У 2021-му команда новинарів досягла таких показників у своїй роботі:

  • істотно зросла кількість однохвилинних переглядів відеоматеріалів на фейсбук-сторінці Суспільне Тернопіль. Відео про дитину, яку залишили у «Вікно життя», став абсолютним лідером за однохвилинними переглядами (804 тисячі) за весь час існування сторінки Суспільне Тернопіль. 
  • У всіх матеріалах, які мають понад 450 тисяч переглядів, кількість однохвилинних переглядів в середньому сягає понад 200 тисяч. Загалом кількість однохвилинних переглядів у 2021-му зросла на 800 тисяч і становить майже десять мільйонів. Це абсолютний показник за час існування фейсбук-сторінки і за взаємодією. Відео про бабусю, яка відсвяткувала сторіччя зібрав 63 тисячі вподобань, 9 тисяч поширень і 4100 коментарів. 
  • матеріали на фейсбук-сторінці стали більше коментувати — 42 тисячі коментарів у 2021-му проти 32 тисяч у 2020-му. 
  • матеріали Суспільне Тернопіль стали частіше цитувати всеукраїнські медіа. 
  • збільшилася кількість матеріалів із громад.

 

Адміністративно-технічний напрям роботи

У 2021 році команда адміністративно-технічна Суспільне Тернопіль продовжувала працювати задля того, аби забезпечувати потреби усіх виробничих підрозділів:

  • оновили студію телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ з роботизованими телекамерами завдяки підтримці донорів;
  • передали в архів документи телерадіокомпанії;
  • провели роз`яснювальну роботу, завдяки який  100 % команди філії вакцинувалися.
  • утилізовано непридатне майно

Телеканал UA:ТЕРНОПІЛЬУкраїнське радіо Тернопіль, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Дивитись UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.