«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема на UA: ТЕРНОПІЛЬ вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 

«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українців», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін.

Журналістка Суспільне Тернопіль Богдана Сарабун розповіла про те, що готує для майбутнього спецефіру їхня команда.

«Говоритимемо про те, як розпочався тернопільський майдан. Про тих, хто не побоявся вийти з дому, відкрито заявити про свою проєвропейську позицію та сказати “ганьба” тодішній владі. Поспілкуємося з “голосом” нашого майдану — Дмитром Андрієшиним. Адже саме він закликав студентів “не йти на пари, а йти на майдан”. Що спонукало його до такого рішення, як вдалося повести за собою десятитисячну публіку та що говорив молоді зі сцени тернопільського євромайдану? Чи змінила життя та свідомість Революція Гідності — все це обговоримо у включенні із самого “серця” тернопільського євромайдану», — розповіла журналістка Суспільне Тернопіль Богдана Сарабун.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.