«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

«Незалежність єднає» — дивіться на всіх регіональних каналах Суспільного

19 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат ми отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

Суспільне Тернопіль для зйомок обрали гурт «Ті, що падають вгору».

«Особливість Тернополя в тому, що в нас дуже багато талановитих гуртів та виконавців, тож обрати було складно. Радились колективом. Врешті для участі в проєкті обрали гурт «Ті, що падають вгору». Гурт став культовим і асоціюється з нашим містом. Що ж до локації, то візитівка нашого міста — озеро. Тож ми думали про те, аби зйомки провести десь поблизу води, а ще краще — на на озері.  Наступним етапом був вибір часу, а також дня, бо до зйомок було залучено велика кількість людей, потрібно було, щоб всім вийшло. А також слід було знімати або рано на світанку, це десь 5:00, або ввечері перед самим заходом сонця, коли ще нема прямого світла і картинка виходить м’якою. Врешті склались всі обставини і нам вдалось. Як на мене, вийшло дуже душевно і мило», — розповідає продюсерка Суспільного в Тернополі Зоряна Биндас.

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Детальніше про кліпи, що ввійшли у концерт «Незалежність єднає» читайте на сайтах регіональних філій Суспільного: БуковинаВінницяВолиньДніпроДонбасЖитомирЧернігівЗакарпаттяЗапоріжжяКарпатиКропивницький, ЛьвівМиколаївОдесаПолтаваРівнеСумиТернопільХарківХерсон, ПоділляЧеркаси.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.